www.car.cz
 

Průvodce dálniční a silniční sítí ČR již po čtvrnácté. ZDARMA
     5.12.2007 09:56 - tisková zpráva


Průvodce dálniční a silniční sítí ČR
atlas pro motoristy zdarma

Jedním z důležitých předpokladů bezpečného a plynulého cestování je mít při ruce dobrou, tedy přehlednou a aktuální mapu. Tyto požadavky prakticky beze zbytku splňuje „Průvodce dálniční a silniční sítí“, jehož už čtrnácté vydání zpracovala a vydala společnost Topograf a který je v současné době zdarma k dispozici zejména u čerpacích stanic společnosti Benzina.

Průvodce dálniční a silniční sítí 2007/2008 má tradiční formát vyhovující pro uložení do auta a na 56 stranách publikuje automapu ČR a průjezdní plánky Prahy i všech krajských měst. Zajímavým a ojedinělým způsobem jsou v Průvodci zpracovány itineráře všech dálnic, rychlostních silnic a 930 km vybraných silnic I. třídy.

Textová část obsahuje kontaktní čísla tísňového volání, nonstop servisní služby a informace související s problematikou bezpečnosti silničního provozu. Kromě statistik nehodovosti zaměřených i na varující nehodovost motocyklistů, uvádí Průvodce strukturované údaje o místech častých nehod,  např. nehod motocyklů nebo nehod na železničních přejezdech s usmrcením.

Novinkou jsou informace o kamerách, informačních panelech, mýtných branách, a také o zařízeních pro kontrolu dodržení dovolené rychlosti a o křižovatkách se záznamem jízdy na červenou.

Průvodce má univerzální charakter. Řidiči nákladních vozidel naleznou v automapě např. informace o podjezdových výškách, tranzitních trasách pro přepravu nebezpečných nákladů a parkovištích pro kamiony, pro turisty jsou zde upozornění na turistické zajímavosti v blízkosti cest, Průvodce pamatuje i na zahraniční motoristy – je zpracován trojjazyčně.

A na koho se žádný ze 130 tisíc výtisků Průvodce nedostane, může využít internetovou prezentaci na www.dalnicnipruvodce.cz.

 

Listopad 2007

AČR


 
 
Fotogalerie:   Sezóna Peugeotů 207 S2000 v roce 2007, foto týmu P. Sport

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose