www.car.cz
 

Motorshow Essen již po čtyřicáté
     6.12.2007 17:42 - Vladimír Rožánek


Již 40 let nabízí účastníkům Motorshow Essen vše možné v oblasti tuningu, autodoplňků a představení různých závodních týmů. Nejinak tomu je i letos. K vidění je vše od tuningových doplňků, až po závodní speciály F1.

 

Audi v Essenu vystavuje Audi A4 DTM 2007, se kterým letos v DTM úřadoval Mathias Ekström a prototyp Audi R-10, který absolvoval 24 hodin v Le Mans.

Mazda propaguje projekt Mazda evo 3, který bude k dostání již příští rok. Se sériovým motorem umí ze sebe vymáčknout až 260PS.

 

Škoda přivezla do Essenu novou Fábii combi. V nabídce má motory 1,2 – 1,6 litrů s výkonem od 60-105PS. Dále je k vidění Škoda Octávia RS a Škoda Roomster Scout.

Armin Schwarz zde prezentuje svojí Baja 1000 Buggy.  Evropskou premiéru si zde odbyl VW Golf  5 Gti s dvoulitrovým motorem a turbodmychadlem Garrett.

Světovou premiéru a tiskovou konferenci zde měl také Ford Focus ST, který osobně přestavil sportovní ředitel Jost Capito. Mezi vystavenými exponáty nemohly chybět vozy Porsche v různých cupových úpravách, ale také úspěšný prototyp Porsche RS Spyder z American Le Mans Serie.

Na bázi Volva bylo představeno rychlé švédské combi Heico s 330PS. Čtyřtaktní turbodiesselový motor pak zaujal příznivce dvoustopých vozidel. Se zrychlením 3,6 sekund na 100km/h se představil Brabus SRL Roadster, který patří k velmi propracovaným tunerům vozů Mercedes Benz. Tato značka pak má zastoupení v modelu Mercedes Benz 500 K Cabriolet.

 

Svojí premiéru má v Essenu také nový BMW M3 Coupé, který bude příští rok k vidění na našich a zahraničních okruzích v poháru NEW BMW CHALLENGE 2008. Moc se na jeho první starty těšíme a necháme se překvapit od promotéra těchto závodů, který také vystavuje inovovaný model BMW 130i.

 

Své brány uzavře Motorshow Essen dne 9.12.2007, proto případnou návštěvu neodkládejte.

 

Vláďa Rožánek

 


 
 
Fotogalerie:   Nové dvě Audi DTM týmu BRT jsou tu, foto týmu

 
zvětšit

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose