www.car.cz
 

Tondu Tlusťáka čeká v Praze ostrá premiéra s „cédvojkou“
     7.12.2007 23:19 - tisková zpráva


Zádveřický soutěžní jezdec Antonín Tlusťák si odbude ostrou závodní premiéru za volantem vozu Citroën C2 Super 1600 při Pražském rallysprintu, který se uskuteční v sobotu v okolí Řeporyjí a Strahova. Pětadvacetiletý jezdec Mediasport Teamu pojede se startovním číslem 18 a na místě spolujezdce se představí Martin Tomeček.

 

„V Praze se představím již počtvrté. V minulých letech jsme vždy startovali se starším saxem a dojeli jsme ve své třídě druzí a třetí. Na Strahově jde většinou o velkou diváckou show s cílem pobavit na okruhu početné zástupy fandů soutěžního sportu,“ vzpomíná na předešlé účinkování v hlavním městě  prioritní jezdec ASN. V posledních letech je trať Pražského rallysprintu stejná v porovnání s předchozími ročníky. Jezdci absolvují v obou směrech známou rychlostní zkoušku Řeporyje – cementárna Radotín a poté okruhy kolem Strahova zakončené na závěr atraktivní show u severní tribuny spartakiádního stadionu.

 

„Samozřejmě, že je to výhoda. Člověk trať v Praze důkladně pozná a nestráví příliš času s rozpisem při seznamovacích jízdách. Osobně kvituji, že se to jede v této podobě, jezdec si to snáze zapamatuje. A kam bych pozval diváky na sledování rallysprintu? Určitě na strahovský okruh, který se jede při okruhových zkouškách vždy třikrát. Je zde řada míst na předjíždění a divácky je okruh kolem největšího stadionu na světě velmi zajímavý,“ zve na divácká místa Tlusťák.

 

Pražský rallysprint v sobě každoročně skýtá i další kouzlo. Na místě spolujezdce se objevují známé tváře z řad sportovců, politiků, herců a dalších V.I.P celebrit. Ani letošní rok není výjimkou. A tak se představí politici Mirek Topolánek, Miloslav Vlček, Jan Březina, hokejista Petr Bříza nebo herci Petr Čtvrtníček, Martin Zounar, Dalibor Gondík, Josef Polášek a další. Vedle Tlusťáka se na místě spolujezdce objeví Martin Tomeček ze Vsetína.

 

„Jedná se o významného sponzora týmu. Pražský rallysprint jsme společně absolvovali již v loňském roce. Martin ví, do čeho jde a velmi se těší na letošní start. Při loňské spolupráci v Praze nebylo vůbec poznat, že absolvoval první závod, klidně by se mohl ježděním i živit,“ říká s úsměvem Tlusťák.

 

Na seznamu přihlášených posádek figuruje celkem 60 soutěžících, z toho v Tlusťákově třídě A6 najdeme 14 jezdců. „Jasným favoritem je Martin Prokop, který bude hodně vysoko i v absolutním pořadí. Má řadu zkušeností, neboť pravidelně startuje v soutěžích mistrovství světa. Patří mezi špičku a těžko se s ním budeme  porovnávat. Rádi bychom skončili na druhém místě, ale bude to velmi těžké.

 

Hodně rychlý bude i Roman Odložilík na swiftu a překvapit může i někdo další. Pro nás to bude premiérový ostrý start s „cédvojkou“, a tak nechceme autu ublížit. Ze začátku si budu nové nářadí z francouzské stáje PH SPORT ještě osahávat, nicméně postupně zrychlím a v závěru chci jet naplno,“ vysvětluje Tlusťák, kterého v příštím roce opět čekají zahraniční starty v mistrovství Evropy.

 

XIII.TipCars Pražský rallysprint 2007 startuje v sobotu 8. prosince v 7:45 hodin na Strahově, soutěžní posádky čeká 134 km dlouhá trať, která obsahuje 6 rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce 47 km. První posádka se objeví na cílové rampě ve 14:31 hodin.

 

 

 

Ve Slušovicích 6. prosince 2007                         Roman ORDELT

                                                                     ZLIN PRESS production


 
 
Fotogalerie:   Petr Pospíšil, oficiální představení nové Hondy, vč. dalších odhalení...

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose