www.car.cz
 

Duhová Energie GT Classic – Divize 4 opět v Mostě
     Vladimír Rožánek


Chvílemi zima a déšť, pak slunce a teplo, takové počasí provázelo víkend plný historických automobilů v Mostě. Z našich závodů se už potřetí letos objevily vozy D4. Závod se křížil s Ecce Homo ve Šternberku, ovšem na jezdecké obsazení to tentokráte nemělo významnější vliv.

Sobotní vytrvalostní závod na 3 hodiny vyhrály podle předpokladů Charouz – Enge na Mercedesu CLK DTM 4,0l. Zajeli přitom úctyhodnou porci 113 okruhů. Druzí tentokráte dojeli Maděryč s Páralem, který v Audi A4 vystřídal Zbožínka. Ti také vyhráli D4 do dvou litrů.. Na místě třetím dojeli Slováci Bezák – Studenič s Porsche 911 GT3 Cup.

Po havárii v Brně se opět představila s BMW M3 GTR posádka Kusín – Kačírek a ve vyrvalostním závodě jim patřilo pěkné čtvrté místo.

Zasloužené páté místo získali Machánek s Honzíkem se svým novým Porsche 996 GT3 RSR. Nově vytvořenou posádku Řebíček – Vršínský s Renaultem Clio představil MS Autoteam Martina Sopůcha, těm patřilo místo osmé. Závod provázely zajímavé okamžiky, když po srážce bylo vyřazeno Porsche GT2 Polské posádky Stanco – Janus. Ještě jeden okamžik byl pro mostecké diváky zajímavý, to když se z druhého vozu Porsche Machánkovy stáje začaly vznášet plameny. Naštěstí se nikomu nic nestalo a hasiči si se zahořením poradili.

Závod ve sprintu divize 4 nad 1600ccm přinesl překvapení v podobě startu amerického sportovního vozu Sallen S7-R, který do Mostu na poslední chvíli přivezl Polský Fuchs Star – Moto Racing. Startoval s ním Maciej Stanco, a z posledního místa na startu se rychle probíjel polem, až udolal i Mercedes pana Charouze. Ovšem techničtí komisaři ho pro nedovolené úpravy výfukového potrubí nakonec diskvalifikovali a vyhrál Charouz s Mercedesem CLK DTM. Na druhém místě skončil Milan Maděrič s Audi A4 ST, třetí byl Ing. Bezák s Porsche 911 GT3 Cup, Machánek s novým Porsche 996 GT3 RSR dojel čtvrtý. V závodě se objevil i Petr Kačírek s Toyotou Carinou E, ale na lepší než 16. místo jeho výkon nestačil.

Závod sprintu do 1600 přinesl letos první vítězství Josefu Pasekovi před druhým Petrem Sýkorou.
Závod opět nedokončil Pavel Moravec se svou Fábií, ani mladý Honzík se škodováckým Pick – upem.

Výsledky D4 – vytrvalostní (3hod.)
1. Charouz/Enge – Mercedes Benz CLK DTM
2. Maděryč/Páral – Audi A4 ST
3. Ing. Bezák/Studenič – Porsche 911 GT3 Cup
4. Machánek/Honzík – Porsche 996 GT3 RSR
5. Kačírek/Kusín – BMW M3 GTR

Sprint nad 1600ccm
1. Charouz – Mercedes Benz CLK DTM
2. Maděryč – Audi A4 ST
3. Ing. Bezák – Porsche 911 GT3 Cup
4. Machánek – Porsche 996 GT3 RSR
5. Kusín – BMW M3 GTR

Sprint do 1600ccm
1. Paseka – Škoda Fábia
2. Sýkora – Škoda Pick up
3. Bažata – Škoda Fábia
5. Vyplelová – Škoda Pick up

Pořadatelé udělali radost divákům v podobě jednoho piva ke vstupence a volnému vstupu do depa Mosteckého autodromu. Všichni se už těšíme na další srpnový závod při Transgas Superprint Challenge weekendu, který uvidí diváci opět zde v Mostě.

Vl. Rožánek, www.car.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose