www.car.cz
 

Praha 2007 - opět poněkud svérázný přistup .....Pro diváky zvítězil Emil !
     9.12.2007 19:29 - Pavel Jelínek


Praha 2007 je minulostí.  Z hlediska sportovního se celkem povedla, i když jistě byla  škoda mnoha odstoupení posádek,  včetně  řady  favoritů.

Václava Pecha, jenž v letošním roce obhájil prvenství v mezinárodním domácím mistrovství, opět navigoval rozesmátý premiér Mirek Topolánek. Nakonec ale předčasně skončili v předposlední rychlostní zkoušce na Strahovském okruhu poté, co jejich Toyotě Corolla WRC upadlo přední kolo. Závada nebyla nijak vážná a byla opravitelná, nicméně v tomto  případě o dojetí a žádné  body nešlo... I když některá média z drobné nehodičky udělala trhák na titulní stránky........

O první místo s Pechem úspěšně bojoval zejména Emil Triner, který se i tentokrát na rozloučení se sezónou představil se Škodou Octavii WRC. Emil po  čtvrté erzetě dokonce  vedl, ale v pátém měřeném úseku trefil levým předním kolem dlažební kostky, ležící na cestě, udělal defekt a poničil ráfek. Pak sice ještě kroužil s orvaným   vozem, ale nakonec  musel předčasně z  prvního místa odstoupit. Nicméně pro mnoho diváků  byl stejně vítězem  právě oblíbený Emil. Pěkně  ale  jela i řada dalších  jezdců.

Prvenství nakonec  zbylo na  Karla Trněného s Fábií WRC. "Takhle vítěz nejezdí !!" volali po jeho vyhlašování  diváci odborníci !! No ale velkou  otázkou zůstává, zda jel  hůře Trněný nebo další jezdec s vozem WRC, Jiří Kulhan s Octávií WRC....

Výborně naopak zajel stříbrný Jan Štěpánek se Subaru i bronzový rallyecrosař Pavel Koutný se zapůjčeným Lancerem EVO IX. Stejně tak spokojen mohl být s premiérou s Puntem S 2000 jinak hlavně okruhový jezdec Tomáš Kostka, který skončil  čtvrtý absolutně před zkušeným  Josefem Petákem, jenž se premiérově představil s vozem stejné  třídy, ale s Peugeotem 207 S2000.

Mnoho otazníků zůstává i nad činností vlastních organizátorů  oblíbené akce: "Podle mě nám Mihule (ředitel závodu) se svým týmem každoročně předkládá kuchařku, jak nemá organizace vypadat. Už loni jsme říkali, že něco takového podstupujeme naposledy, a to jsme nakonec dodrželi," prohlásil jeden z našich spolupracovníků.

".....No fakt síla. Takový jednání jsem teda ještě nezažil. Dokonale skloubená arogance s blbostí. Ten Mihule musí být fakt všech magorů král," doplnil další.

Především  média měla  totiž v Praze naprosto tradiční, byť  značně nepochopitelný problém  s akreditací. Nikdo totiž během týdnů  před startem nebyl schopen poslat jakoukoliv informaci k akreditacím a na místě pak většina novinářů i fotografů zůstala bez jakéhokoliv označení a mnozí zřejmě museli zaplatit  i vstupné ( 150 korun).

Což je jistě hodně podivný  přístup k médiím, které pomáíhají akci  prezentovat a propagovat!! No ale hlavní je, že akce skončila komerčním  úspěchem.

Výsledky- Praha 2007:

1. Trněný, Březina (Škoda Fabia WRC) 28:33,4, 2. Štěpánek, Skácel (Subaru Impreza Sti) -36,8, 3. Koutný, Beneš (Mitsubishi Lancer EVO IX) -44,1,

4. Kostka, Krečman (Fiat Grande Punto Abarth S2000) -46,7, 5. Peták, Joska (Peugeot 207 S2000) -50,3, 6. Prokop, M. Vlček (Citroën C2 S1600) -1:02,3.

.......


 
 
Fotogalerie:   Pražský Rallysprint 2007 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose