www.car.cz
 

V roce 2007 dopomohl Shell svým partnerům k získání tří mistrovských titulů
     18.12.2007 21:55 - tisková zpráva


V roce 2007 dopomohl Shell svým partnerům k získání tří mistrovských titulů

Praha, 17. prosince 2007 – Rok 2007 byl na poli motosportu pro společnost Shell velice úspěšným. Právě paliva a maziva Shell letos dopomohla k vítězství jezdců Kimi Raikkonena, Franka Biely a Casey Stonera. Letošní úspěchy týmů Ferrari, Audi a Ducati, jejichž partnerem a dodavatelem paliv a maziv je společnost Shell, potvrdily kvality paliv Shell V-Power, Shell V-Power Racing, Shell V-Power Diesel, olejů Shell Helix a provozních kapalin Shell Advance. Shell vzkazuje všem řidičům: „Tankujte naše paliva a jezděte jako mistři světa!“

Formule 1:  1. místo týmu Ferrari

swiss replica watches V neděli 21. října 2007 propukla ve stáji Ferrari bouřlivá oslava týmového prvenství letošního seriálu formule 1. Vítězství bylo důvodem k radosti také u společnosti Shell, jejíž paliva Shell V-Power a Shell     V-Power Racing poháněli rudý vůz Kimmiho Raikonena až do triumfálního konce a k zisku titulu Mistra světa formule 1. Shell poskytuje týmu Ferrari během každého závodu špičkový servis v podobě dodávek paliv a maziv a detailní analýzy jejich vzorků v mobilní laboratoři Shell .

Technické partnerství společnosti Shell s týmem Ferrari trvá již více než 60 let a jeho výsledkem jsou nejlepší paliva a maziva ve formuli 1. Poznatky získané v extrémních podmínkách závodního sportu tak přispívají ke zdokonalování paliv a maziv Shell. Jinými slovy know-how společnosti Shell, získané při vývoji závodních produktů, přináší užitek řidičům na celém světě.

Shell V-Power a Shell V-Power Racing, které se prodávají na čerpacích stanicích, obsahují stejná aditiva včetně technologie Shell FMT (Friction Modification Technology) jako palivo pro formuli 1, jehož složení FIA pečlivě hlídá. Paliva řady Shell V-Power se lépe a čistěji spalují v průběhu celého procesu spalování, to znamená, že motor generuje větší výkon, lépe funguje a má delší životnost.

 

24 hodin Le Mans: 1. místo týmu Audi

I v letošním ročníku 24 hodin Le Mans pohánělo závodní palivo Shell V-Power Diesel vítězný tým Audi Sport. Piloti týmu Frank Biela, Emanuel Pirro a Marc Werner dokončili francouzský závodní okruh během 369 kol a obhájili tak loňské vítězství dieselového vozu v nejtěžším motoristickém závodě světa.

Speciální závodní palivo, které pomohlo zvítězit v Le Mans, bylo odborníky společnosti Shell vytvořeno na základě stejné technologie, jaká se používá pro běžně dostupné palivo Shell V-Power Diesel.

 

Moto GP: 1. místo týmu Ducati Corse

Že produkty Shell pohání k vítězství také dvoustopá vozidla, dokázal letošní trojitý úspěch týmu Ducati Corse. V královské motocyklové třídě MotoGP si zajistil první místo v žebříčku jezdců, tedy i titul Mistra světa, Australan Casey Stoner již tři závody před koncem seriálu při Velké ceně Japonska. Následující závod v Austrálii Stoner vyhrál v těsném závěsu se svým týmovým kolegou Lorisem Capirossi, což týmu Ducati Corse zajistilo vítězství Poháru konstruktérů a Poháru týmů.

Nejvýkonnější silniční motocykly vítězného týmu roku 2007 využívají provozní kapaliny Shell Advance a pohání je palivo Shell V-Power Racing.

 

Rok 2007 ovšem nepřinesl pouze výše zmíněné  tři tituly mistrů světa.  Shell byl také součástí úspěchu vítězného týmu série NASCAR NEXTEL, závodech vozů na ploché dráze, které jsou populární zejména na americkém kontinentu. K vítězství přispěl motorovým olejem Q, který je vyvinut speciálně pro udržení vrcholného výkonu motoru po celou dobu závodu. Tým ve spojení s mazivy Shell se stal vítězným již poněkolikáté. 

 

Úspěchy v motosportu, na kterých se Shell mohl podílet, dokazují vynikající vlastnosti paliv a maziv s mušlí ve znaku. O závodní i běžné vozy pečují tak, aby jejich motor skvěle Shell.

 

Pro další informace prosím navštivte stránky www.shell.cz.

 

Royal Dutch Shell plc

Společnost Royal Dutch Shell plc je registrovaná v Anglii a Walesu, má centrálu v Haagu a její akcie jsou kótovány na burzách v Londýně, Amsterodamu a New Yorku. Společnost Shell působí ve více než 145 zemích světa v oblastech průzkumu a těžby ropy a zemního plynu, výroby a marketingu kapalného zemního plynu a zkapalňování zemního plynu, dále výroby, marketingu a přepravy ropných produktů a chemikálií a projektů zabývajících se obnovitelnými zdroji energie zahrnující větrnou a solární energii.

 

 

AMI Communications                                                           Shell Czech Republic

Dana Frumarová                                                        Petr Šindler

Account Manager                                                      Manažer komunikace replica watches


 
 
Fotogalerie:   BRT - představení Audi A4 DTM, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose