www.car.cz
 

Soud v minulých dnech rozhodl, že evropský titul má Buggyra
     24.12.2007 11:03 - Pavel Jelínek


Po necelých třech měsících je konečně rozhodnuto : Mezinárodní odvolací soud FIA v Paříži definitivně rozhodl, že titul v letošním evropském šampionátu tahačů skutečně patří Markusovi Bösigerovi a roudnické stáji Buggyra.

Španělský tým Cepsa s loňským mistrem Albacetem, který je   vyhlášen svými tvrtými a nevybíravými zákroky proti  soupeřům a který na jezdce  české stáje podal protest, tak neuspěl.. 

Jednalo se o incident z posledního letošního závodu ve španělské Jaramě, kde byl tedy jezdec  doma. A domníval se tedy, že si může dovolit všechno.  Předmětem, sváru byl tentokrát Albacetův šťouchanec do druhého vozu Buggyry Davida Vršeckého.

Po projetí cílem patřilo první místo Albacetemu, po penalizaci však Španěl ztratil dva body a o jediný bod tak neobhjájil titul. Tým Cepsa se odvolal a u španělského národního soudu uspěl, takže o titul  Buggyra přišla. Jenže nakonec měli rozhodující slovo čtyři soudci v Paříži, kteří  potvrdili verdikt komisařů z Jaramy. A tedy celková zlato  pro český tým.

Potvrdilo se, že při kolizi byla v právu Buggyra. Již nyní je pak znám předběžný kalendář trucků na rok 2008. Začíná se tentokrát až v květnu, v závěru srpna se jede závod u nás v Mostě. Navíc  výbornou  zprávou jistě je, že se  tentokrát po letech termínových kolizí  se zlínskou Barum rallye termíny obou těchto akcí nekryjí, ale obě   špičkové a prestižní akce od  sebe dělí   týden !!


 
 
Fotogalerie:   Buggyra v neděli v Jaramě 2007, radost z titulu ME, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose