www.car.cz
 

Volfíci s teamem si vzali na sezónu 2008 velké sousto
     28.12.2007 15:37 - tisková zpráva


Jiří Volf2 – velký mistrák a nová sezóna začíná v Rakousku


Volfíci s teamem si vzali na sezónu 2008 velké sousto. Sezóna začíná pro team netradičně v Rakousku hned po Novém roce. Jiří Volf podle plánu přestoupí v roce 2008 do velkého mistrovství v rally. Jaké jsou cíle teamu a s jakým odhodláním pojede team na úvodní podnik Mezinárodního mistrovství ČR v rallye jsme pro vás přinesli v následující tiskové zprávě teamu.

 
Od Prahy si team ani pořádně neodpočinul a hned startujete na náročnou soutěž, s jakým pocitem odjíždíte za hranice? : „Čeká nás velmi náročný rok, po dlouhém získávání zkušeností ve sprintovém a národním mistrovství v rallye, přestupujeme do nejvyšší soutěže. Jsme si vědomi, že 2-3 denní soutěže vyžadují jak změnu taktiky, tak mnohem náročnější přípravu techniky a teamu. Náš cíl si proto nestanovujeme nijak vysoký.

 

Chceme dokončit všechny soutěže a prokázat vysokou spolehlivost jak posádky, tak vozu. Pochopitelně bychom rádi bojovali o přední místa, proto závodíme! Bude to při současné konkurenci mimořádně těžké a reálně míříme spíše na solidní celkové umístění, než na nějakou tu bednu na jedné soutěži. Hlavní nevýhodou budou neznámé tratě pro nás nových soutěží jako je hlavně Janner, Třebíč nebo Bohemia.

 

Částečně některé sekce známe, problém je, že jsem na velkých soutěžích jel naposledy před 5 roky. Na sezónu se moc těším a doufám že bude pro nás vydařená. Máme naplánované i pronájmy vozu do zahraničí a tak team bude na 100% vytížený.“ konstatuje Jiří Volf. „Usilovně pracujeme i na nových sponzorech teamu, pro které připravujeme některé novinky ve spolupráci a zviditelnění partnerství s teamem. První vlaštovkou byla i eventová spolupráce v Praze, která vyzněla velmi pozitivně.

 

Co Janner rally, údajně je první sekce celá pod sněhem, jak se těšíte na zimní podmínky? „Mám rád sníh, na Okříškách pod sněhem jsme úspěšně sekundovali špičce. Druhý den, se zatím pokud nenapadne sníh bude závodit na velmi znečištěné a zmrzlé trati a to abych byl upřímný nemám moc rád. Takže novoroční sníh bych velmi uvítal. Vadí mě termín soutěže.

 

Odjíždíme 28.-29.12.07 seznamovat se s tratí a 1.1.08 večer je nutné se opět vydat do hotelu abychom stihli ranní trénink. Trochu to pokazilo sváteční pohodu doma. Soutěž má ale 280km rychlostních zkoušek a je velmi náročná. Bude to velká zkušenost a test naší připravenosti.“ Vysvětluje Jiří Volf.

 

S jakým cílem vstupuje do sezóny Jiří Volf – spolujezdec: „Jsem velmi rád, že se nám s Jirkou podařilo po několika letech kamarádství pokročit i profesionálně a domluvili jsme se na spolupráci ve všech závodech MMČR 2008. Loni jsme společně absolvovali tři soutěže, při kterých jsme si vcelku úspěšně odzkoušeli naši komunikaci v autě i mimo, a mohli tak reálně posoudit naši další spolupráci na kterou se opravdu těším.

 

Vím jak Jirka profesionálně přistupuje k závodům a to mi vyhovuje, řídí s klidnou hlavou a proto se těším na další společné závody. Hlavně bych byl spokojený, kdyby naše práce přinesla ovoce v podobě kvalitních výsledků.“ vysvětluje Jiří Volf, který bude absolvovat letošní sezónu jako navigátor Jirky.   

 

 

 

VOLF MEDIA SERVICE

www.volfjirka.cz

 

tisková zpráva posádky Jiří Volf – Jiří Volf


 
 
Fotogalerie:   Pražský rallyesprint 2007, momentky Radka Závodníka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose