www.car.cz
 

Ze školních lavic na IQ Jänner-Rallye 2008.
     28.12.2007 15:45 - tisková zpráva


Jedenáct učňů z Lince pracuje pro svého učitele Maximiliana Kehrera

Zemský školní rada a ředitelství učňovské školy umožnili jedinečný projekt

 

S velkou pravděpodobností nebude hlavním sponzorem IQ podporovaný VW Golf IV Diesel se startovním číslem 139 hrát při IQ Jänner rallye 2008 (3.-5. ledna 2008) žádnou roli při předávání ceny za celkové vítězství. Ale již při dojetí do cíle bude tato posádka slavit zřejmě největší úspěch. Akce pro postavení tohoto vozu na start je v Rakousku dosud ojedinělým projektem:

 

Jedenáct současných, popř. bývalých žáků a sedm učitelů učňovské školy 3 z Lince podporuje svého učitele Maximiliana Kehrera při jeho prvním startu na rakouském mistrovství  v rallye.

 

A více než to. Již měsíce věnují žáci a učitelé každou volnou minutu tomuto projektu. A také prezident zemské školní rady pro Horní Rakousy, Firtz Enzenhofer, a ředitel učňovské školy Reinhold Felber se nechali nakazit virem rallye a jednohlasně prohlašují: „Pro žáky bude nadcházející IQ Jänner rallye zcela určitě  nezapomenutelným zážitkem. Nejde o žádnou legraci, žáci a učitelé se do věci zapojili se vší vážností a zápalem.“

 

Velký podíl na zdaru má také místní lékař z Lasbergu, dr. Helmut Czekal, který ve své funkci vedoucího týmu VW Rallyeteam Austria dal k dispozici VW Golf IV TDI se 160 HP. Jedná se přitom o mistrovské auto Andrease Waldherra, který bude na IQ Jänner rallye 2008 startovat s VW Polo S2000.

 

Žáci a učitelé učňovské školy 3 z Lince jsou již připraveni ke startu. Samozřejmě jsou trochu vzrušení, ale velká nervozita se zatím nedostavila, neboť několik žáků se již může ohlížet za pozoruhodnou kariérou mechanika závodních aut. Ralph Ritzberger od svých devíti let pracuje na závodních autech svého otce Kurta, který se účastní závodů do vrchu a automobilových slalomů. Philipp Eibensteiner (nyní 4. třída) působí na IQ Jänner rallye jako mechanik již podruhé. A dále mj. Mario Buchberger, celorakouský vítěz soutěže učnů-automechaniků v r. v Innsbrucku.

 

 

A dokonce i jedna mladá dáma se nenechala připravit o účast v jedinečném týmu. Diana Prenninger z Kefermarktu se v učňovské škole 3 v Linci stala technickou kresličkou. Ta se k týmu připojí až později 3. ledna, neboť právě v tento den absolvuje druhou část své mistrovské zkoušky.

 

Pilot, Maximilian Kehrer, už z důvodu své profese o autech něco ví. Tento 40letý automechanik vede na učňovské škole 3 v Linci dílnu. Jeho kolega Manfred Mühlgrabner je vedoucím týmu. Dále bezvadný průběh organizace zajišťují ještě Günther Oppeneder, Gerald Stummer, Josef Palmetshofer, Alois Gumpenberger a zástupce vedoucího týmu Martin Puchmayr.

 

 

Časový plán:

 

Čtvrtek 3. ledna 2008

19,00 hod.       Freistadt Veletržní hala, slavnostní start

 

Pátek 4. ledna 2008

07,00 hod.       Parc Ferme Out, Freistadtská veletržní hala

                        poté 12 rychlostních zkoušek

20,58 hod.       konec 1. etapy, Veletržní hala Freistadt

 

Sobota 5. ledna 2008

07,00 hod.       Start do 2. etapy, Freistadt Výstaviště

                        poté 6 rychlostních zkoušek

17,38 hod.       Freistadt, Veletržní hala, cílová rampa

                        Konec 26. IQ Jänner rallye

 

 

26. IQ-Jänner Rallye 2008, PR:event, Presseteam

Armin Holenia/ Andreas Walk,

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jaroslav Orsák v sezóně 2007, foto týmu, P. Sagner

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose