www.car.cz
 

Dana Běhálka čeká úvodní soutěž. Do Rakouska s číslem 40
     2.1.2008 13:52 - Pavel Jelínek


Dana Běhálka čeká úvodní soutěž

 

Se startovním číslem 40 a s prioritou ASN vyrazí do úvodní soutěže Mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích posádka týmu Autospektrum 2000 Mariánské Lázně ve složení Daniel Běhálek a Petr Černohorský.

 

Posádka pokračuje v letošní sezóně opět s vozem Subaru Impreza STi ve specifikaci N12B. „V loňském roce nás potkala na Barumce nehoda. Díky výborné spolupráci s týmem polského jezdce Leszka Kuzaje jsme za necelé tři týdny disponovali novým vozem Subaru Impreza STi N12B přímo z dílen firmy Prodrive. Navíc se nám podařilo vyjet národní prioritu, čímž jsme si splnili hlavní cíl,“ doplňuje Dan Běhálek.

 

IQ- Jänner Rally s centrem ve Freistadtu startuje tento pátek a má na  programu celkem osmnáct rychlostních zkoušek rozdělených do dvou etap. Dan Běhálek spolu se svým týmem odjíždí do rakouského městečka s řadou změn. Novinkou jsou především nové tlumiče Reiger, které tým testoval před několika týdny.

 

„S novým autem ještě nemáme najeto tolik kilometrů, a tak nás čeká především sbírání zkušeností. V loňské sezóně se nám podařilo premiérově zvítězit v rámci Rallysprintu v Kopné a udělat další krok v naší kariéře. Chtěli bychom se postupně zlepšovat a co nejvíce odjetých soutěží je nejideálnější možností. Na Jänneru jsme startovali i v loňské sezóně, a tak se budeme snažit co nejvíce zúročit zkušenosti.

 

Velkou neznámou je však počasí. Pokud napadne sníh, tak by se jednalo o naší premiéru na sněhu. Sice by byla konkurence ve výhodě, ale rádi bychom se na tomto povrch naučili. Lopatku máme pro jistotu již v kufru připravenou,“ vzhlíží k blížící se soutěži s úsměvem posádka žlutého Subaru.

 

 

Marek Felt


 
 
Fotogalerie:   Janner rally 2007-Foto Radek Řeháček

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose