www.car.cz
 

Nový Citroën Berlingo od druhého čtvrtletí roku 2008
     3.1.2008 13:41 - tisková zpráva


Berlingo vytvořilo segment prostorných vozů „ludospace“ a předznamenalo nový koncept lehkého dodávkového vozu. Berlingo zaujalo jak profesní klientelu, tak i zákazníky, kteří vůz využívají k soukromým účelům, a zaznamenalo významné obchodní úspěchy. Od roku 2003 na evropském trhu (17 zemí) bez porážky vede ve svém segmentu a od jeho uvedení na trh v roce 1996 se v celém světě prodalo přes 1 760 000 vozů (v osobní i užitkové verzi). V roce 2007 do konce listopadu se na českém trhu tohoto modelu v obou verzích prodalo 2 742 ks.

 

Nové Berlingo bude na trh uvedeno ve druhém čtvrtletí roku 2008 a bude nabízeno společně se stávajícími modely Berlingo. Ty proto budou v některých zemích nabízeny pod označením Berlingo First. Tato strategie značce umožňuje co nejpružněji reagovat na nejrůznější požadavky klientely.

 

 

Nový osobní Citroën Berlingo: komfort sedanu, praktičnost velkoprostorového vozu

 

Berlingo jako vozidlo pro jakoukoliv situaci reaguje na stoupající požadavky na variabilitu využití.

 

Nové Berlingo je vozem rodinným a mimořádně praktickým. Tyto charakteristiky jsou významnou devizou tohoto modelu a posilují jeho osobnost dynamickým designem, což jen zdůrazňuje příslušnost ke značce. Tento vůz navíc nabízí komfort, zejména pak akustický, srovnatelný s pohodlím cestování v sedanu. Praktičností se inspiroval u velkoprostorových vozů (otevíratelné okno zadní části vozu, 3 dělená a demontovatelná sedadla v 2. řadě, inovovaný střešní systém Modutop®, vnitřní odkládací prostory) a jeho jízdní vlastnosti jsou vskutku příkladné (prodloužený rozvor, nápravový systém z modelu C4 Picasso).

 

Díky dieselovému motoru HDi 110 k vybavenému filtrem pevných částic (FAP) se nové Berlingo pyšní označením AIRDREAM určeným vozům nejšetrnějším vůči životnímu prostředí.

 

 

Nový užitkový Citroën Berlingo: praktičnost a funkčnost, zároveň však estetičnost a pohodlí

 

V užitkové verzi jsou devizami nového modelu Berlingo využitelný prostor, užitečné zatížení a variabilita vnitřního uspořádání, což jsou v rámci profesioního využívání vozu rozhodující faktory. Vozidlo poskytuje velkorysý nákladový prostor (3,3 m3, užitečné zatížení až 850 kg a užitečná délka 1,8 m), díky němuž do něho lze na šířku naložit 2 europalety. V nabídce je i modulární systém kabiny Extenso®, který umožňuje přepravovat náklady o délce až    3 m a zvětšit užitečný objem na 3,7 m3, případně vpředu přepravovat 3 osoby.

 

Konstrukce nového modelu Berlingo právě tak zohledňuje i potřeby osádky, jíž skýtá pohodlí a jízdní vlastnosti vyhrazené obvykle osobním vozům (asistent pro rozjezd do svahu, výškově a podélně nastavitelný volant, nápravový systém modelu C4 Picasso, systém ESP). Nové Berlingo je moderní a praktický vůz, jehož styl budí dojem solidnosti a dynamičnosti současně.

 

Uvedení nového modelu Berlingo na trh následuje po uvedení nové verze modelu Jumper,  modelu Jumpy a malého užitkového vozu Nemo, který bude na český trh uveden v únoru 2008. Citroën tak profesionálům nabízí nejrozsáhlejší a nejucelenější řadu užitkových vozů ve své historii a pokrývá tak všechny potřeby zákazníků (s užitečným objemem od 2,5 do 17 m3 a s užitečným zatížením až 2 tuny).

 

 

 

 

Simona Klavrzová

PR manager


 
 
Fotogalerie:   Novinka v užitkových vozech Peugeot - Bipper

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose