www.car.cz
 

Rakušan Kogler testoval před Jänner rallye u Jedovnic na Blanensku
     3.1.2008 13:47 - tisková zpráva


Zatímco pro fanoušky a novináře je doba předvánoční příležitostí k odpočinku a k důkladné regeneraci sil po náročném roce, u soutěžních týmů v tomto čase obvykle vrcholí přípravy na novou sezónu. Příčinou je brzký termín rakouské Jänner Rallye, která o prvním lednovém víkendu tradičně otevírá nejen šampionát našich jižních sousedů, ale i mezinárodní české mistrovství.

 

Mezi piloty, jež předvánoční čas strávili přípravou na začátek nového soutěžního roku, patří i rodák z rakouského Melku – 20letý Michael Kogler, který si na Moravu přijel „osahat“ svoji novou soutěžní zbraň.

 

Jméno Kogler v rakouském rallysportu rozhodně není neznámým pojmem. Dlouhá léta se o jeho úspěšnou reprezentaci staral Michaelův otec Gottfried, jenž v roce 2003 za volantem žlutého Lanceru obsadil dokonce druhé místo v hodnocení skupiny A rakouského mistrovství a nestačil pouze na suverénního Baumschlagera. Následovník rodinné soutěžní tradice - mladý Michael - byl v úvodu své kariéry věrný značce Volkswagen a se čtvrtou generací Golfu se stal jedním z nejrychlejších účastníků třídy D9 pro vozy s naftovým motorem.

 

S tímto speciálem dosáhl řady pozoruhodných výsledků, ale v nabité konkurenci domácího mistrovství nemohl nikdy myslet na významný úspěch v celkovém pořadí. Až letos dostane k dispozici stroj, který mu dovoluje špičku rakouského seriálu pořádně potrápit. V sezóně 2008 budeme tohoto talentovaného mladíka vídat za volantem vozu Mitsubishi Lancer EVO IX z dílen české stáje Eurostroj Rallye Team ČR, s nímž by měl absolvovat celý rakouský šampionát.

 

Koglerův cíl je jasný – v letošním roce si na vůz pořádně zvyknout a v sezóně 2009 se zkusit poprat o nejcennější vavříny. V cestě za medailemi mu má pomoci právě vůz moravského týmu, který těsně před Vánocemi dostal možnost poprvé vyzkoušet. Stalo se tak pod dozorem šéfa stáje Eurostroj Eddyho Schlagera a zkušeného týmu mechaniků, tvořeného třemi Čechy a jedním Rakušanem. Test proběhl za mrazivého počasí nedaleko sídla týmu a obešel se bez jakýchkoli technických problémů či jiných komplikací.

 

Ambice posádky Michael Kogler – Roland Rieben pro lednovou Jänner Rallye jsou spíše skromné. Oběma mladíkům půjde především o to, aby náročnou soutěž dokončili a aby se svým novým soutěžním náčiním absolvovali co největší porci cenných kilometrů. Mezi přihlášenými jim patří startovní číslo 37.

 

 

Jiří Dokulil, ftr-media  


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose