www.car.cz
 

ŠOK : Jubilejní 30 ročník Dakaru 2008 těsně před startem ZRUŠEN !!
     4.1.2008 13:09 - Pavel Jelínek


Šokující zpráva  nám právě dorazila z místa plánovaného  startu vehlasného Dakaru 2008 - z  Lisabonu.

Rallye Dakar 2008 byla  bohužel pro všechny fandy i týmy před několika minutami ZRUŠENA !!!!

Příčinou jsou bezpečnostní  důvody. Další info o konkrétních důvodech budeme  přinášet průběžně.

Jako  první z našich týmů se ozval tým Tomáše Tomečka:

Dnes 4.1.2008, den před plánovaným zahájením 30. ročníku dakarské rallye, svolali na 12. hod. „dakarského“ času organizátoři narychlo briefing pro účastníky. Na briefingu bylo oznámeno, že letošní Dakar byl z bezpečnostních důvodů zrušen. V Mauretánii a Maroku řádí nepokoje, které připravili o život francouzské turisty a vojáky.

Tomáš Tomeček se k situaci vyjádřil krátce po briefingu: „Z vývoje letošního dakaru jsme smutní. S rozhodnutím pořadatelů však bez diskuzí souhlasím. Přepadení jsem zažil na vlastní kůži již před 10 lety a dvakrát pokoušet osud se nevyplácí.“

I když organizátoři slíbili, že Dakar tímto úplně nekončí a pro příští rok připraví dobře bezpečnostně zajištěnou trasu, otázkou je, jak dopadne vypořádání zrušeného ročníku. Týmy v Lisabonu momentálně připravují tiskové zprávy, sčítají ztráty a shánějí informace, zda organizátoři vrátí zápisné, které není zrovna nejnižší.

Poslouchejte dnes Radiofórum

V dnešním vysílání ČRo - Radiožurnál po 18. hodině uslyšíte pořad Radiofórum, který se bude věnovat aktuální situaci kolem zrušení 30. ročníku dakarské rallye. V pořadu zazní rovněž komentář Jaromíra Martince z Letka Racing Teamu. Poslouchejte tedy dnes po 18. hodině!

Zuzana Nohavicová, Letka Racing Team

Další info zde:

Probably the Dakar Rally 2008 will be totally cancelled because of Terror-warnings in Mauretania where four French tourists were killed last month.

Also some officials of the work-teams confirmed to reporters from marathonrally.com, that the Rally will be cancelled definetely at 12:00 CET. "This information is 99%" said one member of a workteam Crew in a conversation. Officially this is unconfirmed by the ASO.

The Technical Scrutineering and all other official Events were stopped at 10:00 CET today morning.

http://www.dakar.hu

 

www.dakar.com 

www.dakar.cz atd


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2008, technické přejímky, foto Jirka Vintr

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose