www.car.cz
 

Vloni celkově stříbrný Karel Trojan zahajuje sezónu v Rakousku s novým agregátem
     4.1.2008 09:36 - tisková zpráva


Již v pátek 5.ledna naplno začne další soutěžácká sezóna a na startu Jänner Rallye v Rakousku tak nebude chybět ani vicemistr z MMČR pro rok 2007, Karel Trojan.

 

Ještě ani pořádně nedozněly silvestrovské petardy a už se v okolí rakouského Freistadtu opět rozjíždí další  sezóna v automobilových soutěžích. Již tradiční začátek si většina českých jezdců odbývá nedaleko českých hranic v sousedním Rakousku. Nejinak je tomu i v roce 2008 a na startu samozřejmě nemůže chybět ani Karel Trojan.

 

Patrně každý zaznamenal, že tým byl  při Pražském Rallysprintu postižen nemilou událostí. Hned zkraje soutěže vypověděl na zbrusu novém závodním stroji službu motor a to tak nešťastným způsobem, že došlo k jeho fatálnímu poškození. Tým však nelenil a agregát vozu včetně turba vyměnil a přichystal jejich Mitsubishi Lancer EVO IX na novou sezónu.

 

Karel Trojan i Petr Řihák jsou samozřejmě již na místě a věnují se tréninkům. Karel Trojan hodnotil krátce tratě: "Všechny rychlostky, které jsme dosud najížděli jsou velmi pěkné a asi z devadesáti procent se jedou na sněhu. Nelíbila se mi jen jedna nově zařazená vložka, která se jede po velmi široké cestě a je místy prosolená.“

 

Po shlédnutí startovní listiny je asi každému jasné, že získat letos body za celkové umístění bude opravdu náročná práce. Karel k tomu uvádí: „Svůj výsledek si neodvažuji tipovat, nedělám to vlastně nikdy. Loni jsme dojeli šestí, ale letos je konkurence snad ještě silnější. Samozřejmě ale budeme dělat vše, co bude v našich silách, abychom co nejlépe bodovali. Vůz je nový a v dobré kondici a my jsme samozřejmě přípravu taktéž nepodcenili. Celý tým je ve skvělé kondici.“

 

Situace na tratích se může změnit každým okamžikem. Sněhové podmínky jsou momentálně velmi mírné a hrozí, že na sněhu se místy odjedou jen první průjezdy a pak to bude spíše asfalto-šotolinový průjezd. Ohledně obutí tak zatím není jasno, všeobecně se však počítá s hřebíky.   

 

Věříme, že Jänner Rallye přitáhne spousty fanoušků z České republiky a ti nezapomenou fandit i Karlu Trojanovi s Petrem Řihákem, kteří letos budou mít nelehkou úlohu obhájců titulu vicemistra. Všichni se můžou těšit na krásné průjezdy jejich Mitsubishi Lancer EVO IX s velkým nasazením, jak je známe.

 

 

Karel Koldovský


 
 
Fotogalerie:   Pražský Rallysprint 2007 - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose