www.car.cz
 

Junior Filip Blahout za volamtem nahradil svého otce Františka
     10.1.2008 21:47 - tisková zpráva


V roce 2005 se objevil na scéně automobilových závodů do vrchu Filip Blahout. V tomto roce se jeho otec, František Blahout rozhodl, že skončí s rally. Jeho posledním závodem byla vyškovská sprintrally, kde se svezl se svou dcerou Kateřinou v Mitsubishi Lancer EVO V.

 

 S tátou jsme začali domlouvat závody od začátku sezony, ale situace nebyla lehká, protože jsem mohl jet pouze s vozem o obsahu do 1400 ccm. Nikoho takového jsme neznali, ale nakonec jsme dostali kontakt na Dana Vladyku. První dva závody jsem tedy odjel s vozem Škoda Felicia.

 

Prvním závodem bylo ME Ecce Homo Šternberk. Krásná trať, kde nechali startovat velká Áčka hned za mnou. První, kdo se kolem mě přehnal po nějakých sedmi kilometrech, byl Dan Michl na Octavii. Pokračování v mé závodní kariéře následovalo na Valašském klobúku, kde mi auto přestávalo stačit. Ne, že bych ho dokonale ovládal a dokázal z něj dostat maximum, ale s tátou jsme se domluvili, že bych měl pokročit o trochu dál," líčí Filip Blahout a pokračuje:

 

"Rychlejším vozem byla Honda Civic VTi od Antonína Tlusťáka. Musím říci, že jsem od tohoto vozu čekal víc, ale bylo mi 15 a myslel jsem si že mě to „utrhne ruce“. Tím skončila sezona 2005 a měl jsem ze závodění obrovskou radost.

 

Do roku 2006 jsme nastoupili opět s Hondou od Motocarsport Zádveřice. S ní jsem absolvoval kompletní sezonu 2006. Jeli jsme také tři závody Mistrovství Evropy ( ČR, SK, FR). Ve Francii jsem startovali s Hondou od Ládi Barvíka, se kterým jsme spolupracovali  v další sezoně 2007 a s kterým spolupracujeme dosud. Sezona 2007 začala na Brněnském okruhu na rozcvičení s Hondou, na kterém jsem startovat neměl. Nebylo ještě k dispozici auto, s kterým jsem měl absolvovat celou sezonu.

 

Opravdové závodění pro mě začalo na Zámeckém vrchu v Náměšti nad Oslavou, kdy jsem dostal k dispozici Mitsubishi Lancer  EVO VI. Ze začátku jsem z něj neměl moc radost, protože jsem měl starost se dojet na technickou přejímku. Nedokázal jsem s tímto vozem jet pomalu, protože mi neustále skákalo a nevěděl jsem si rady se závodní spojkou. Po první ostré jízdě ale bylo jasné, že mi toto auto sedlo do ruky. Jsem rád, že jsem se dostal ke čtyřkolce a jízda s ní mě ohromě baví. Sezona pokračovala, s Mitsubishi jsem se učil, a potom nastala další změna.

 

Opět by se mi líbilo Mitsubishi, nejlépe kdyby bylo novější evoluce a s více koňmi pod kapotou. Prásk, a na světě byla EVO IX se 430 HP od zlínské stáje K.I.T. Racing. Co víc si přát. Na posledním závodě v Lanškrouně byla možnost získat titul mistra ČR ve skupině N, kdybych oba dva závodní dny vyhrál. Před Lanškrounem ještě proběhlo krátké testování s EVO IX a opět jsem čekal že to bude „nářez“.

 

 Byl, ale ne tak dobrý, jako jsem čekal. Ale po závodě v Lanškrouně jsem zjistil proč. Start s devítkou probíhal skvěle, jízdu od jízdy zlepšení, ale na Jakeše a Vodičku to nestačilo, protože jsou s devítkami hodně vyježdění, a já v ní startoval poprvé. Pro rok 2007 jsem se stal vicemistrem České republiky ve skupině N, čehož si cením proto, že se tak stalo na staré, soutěžácké EVO VI, která neměla na kopcové EVO IX a vlastně jsem se s velkým autem teprve učil. Jsem opravdu rád, že jsem na posledním závodě nasbíral hodně zkušeností s devátou evolucí od Mitsubishi, jedním z nejrychlejších produkčních vozů.

 

Ve své dosavadní kariéře děkuji samozřejmě svému otci a svým sponzorům."

 

2007 – Mitsubishi Lancer VI/IX – vicemistr české republiky ve kupině N.

1.místo – Náměšť nad Oslavou
2.místo – Ústí nad Orlicí

2.místo – Kohoutovice
2.místo – Suchý vrch
3.místo – Valašský klobúk
3.místo – Laudon 2007

2006 – Honda Civic 1,6 VTi
• 2. místo skupiny N 2000 ME Ecce Homo Šternberk
• 2. místo skupiny N 2000 ČT
• 4. místo skupiny N MČR
• 5. místo skupiny A 2000 ME Le Mont Dore (FR)

2005 – Škoda Felicia 1,4
• 1. místo skupiny N 1400 ME Ecce Homo Šternberk
• 1. místo skupiny N 1400 ČT
• 5. místo skupiny N MČR

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Mladík Filip Blahout v sezóně 2007, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose