www.car.cz
 

Trucky : Bosiger králem statistik!
     15.1.2008 13:36 - tisková zpráva


Nový mistr Evropy Markus Bosiger z týmu Buggyra International Racing Systém kraloval v loňské sezóně všem statistikám, což je jen potvrzením toho, že se titul nachází ve správných rukách.

Nejmarkantnější je převaha švýcarského šampióna v kategorii měřených tréninků, když se mu podařilo vyhrát v osmi z celkového počtu osmnácti. V prvních čtyřech měřených trénincích (Barcelona, Zolder) nenašel přemožitele, stejně tak jako na Nurburgringu. Sbírku nejrychlejších časů doplnil v Misanu a Jaramě. Na druhém místě se v této kategorii umístil s pěti vítězstvími Antonio Albacete (Most(2), Albacete, Nogaro, Le Mans), loňský král měřených tréninků Vršecký se radoval čtyřikrát (Nogaro, Le Mans, Misano, Jarama).

I přes rekordní počet devíti kvalifikačních vítězství (Barcelona (2), Zolder (2), Nurburgring (2), Albacete, Nogaro, Misano) se musel Markus podělit o pomyslný titul nejlepšího jezdce kvalifikací s Antoniem Albacetem, když oba nastřádali na svá konta 149 bodů. Na třetím místě skončil Jochen Hahn se 139 body, David Vršecký vybojoval 118 bodů.

Vzhledem k bodové rovnosti v kvalifikacích se o titulu rozhodlo v pohárových závodech. Markus Bosiger v nich vybojoval 229 bodů, což bylo o bod více, než druhý Albacete. Třetím jezdcem, který se dostal přes hranici 200 bodů se stal David Vršecký (203 bodů).
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Praha 2008 objektivem Tomáše Němce

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose