www.car.cz
 

V Brněnském Rondu vyhrávali mladíci Martin Michek a Jiří Bittner
     20.1.2008 12:05 - Pavel Jelínek


Po dvouleté přestávce se do brněnské haly Rondo vrátily atraktivní souboje našich i několika  zahraničních motokrosových jezdců při již  19 tém  ročníku závodu ve zdejší víceúčelové hale.

 

Pořadatelé  se tentokrát rozhodli vyjít vstříc fanouškům, žádajícím větší prostor  pro české špičkové motokrosaře a jejich souboje o nejpřednější příčky. A nakonec se i dočkali prvenství českých mladíků. V pátek se v prvním  finále radoval Martin Michek, který mimochodem zazářil již o týden  dříve  při podobném klání v Ostravě. Za ním dojel zkušený Jihoafričan Colin Dugmore a mladíček Jiří Bittner. Ve druhé jízdě se na  stupních vítězů  objevila zcela stejná  trojice, ale první s třetím si pořadí prohodili. Dvakrát  čtvrtý pak dojel  domácí  Filip Neugebauer.

 

Také  první  finálové jízdě druhého dne kraloval Jiří Bittner, který se tak v součtu čtveřice finálových závodů  v Ostravě a v Brně vybojoval  výborné   druhé místo. Zaslouženým vítězem byl ale Martin Michek, který své zlato potvrdil prvenstvím ve druhém sobotním  finále. Bronz a stříbro vybojoval Dugmore, kterému  tak pro změnu patřilo celkové stříbro  z Brna, když závod na severu Moravy vynechal.

 

Ještě ve středu se ve stejné hale hrálo prvoligové střetnutí hokejistů brněnské Komety, pak 600 nákladních automobilů navezlo 1.500 krychlových metrů speciální jílovité hlíny a mohlo se po dva dny  závodit.

 

Po oba dny závody viděla  téměř vyprodaná hala a do budoucna není vyloučeno, že se seriál rozšíří i  do některých dalších   českých měst.

 


 
 
Fotogalerie:   ARENACROSS RONDO BRNO 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose