www.car.cz
 

Interserie začne letos v Mostě
     23.1.2008 17:51 - Vladimír Rožánek


Interserie platí stále od roku 1970 za jednu z nejstarších závodních sérií v Evropě. Pryč je sice doba, kdy na svazích mosteckého okruhu vysedávaly stotisícové návštěvy a v dobách své největší slávy jezdili Interserii i takové hvězdy, jako Klaus Ludwig, Danny Ongais, George Flouche nebo Wolker Weidler. V devadesátých létech opustil Interserii bývalý promotér Paul Goppert a nyní ji vládne Friedrich Dudichum.  Dříve patřila Interserie plně ohromným monstrům s více, jak šestilitrovými motory.

 

Dnešní Interserie již patří spíše formulím, i když prototypy občas zavítají této série také. Ve čtyřech vyhlašovaných třídách se představují formule od 2000ccm3, až po jejich silnější kolegyně F3000 a dveře mají otevřené i starší formule F1, či IndyCar, což vloni potvrdil i Joachim Ryschka, který však svůj Ex G-Force Chevrolet při mosteckém startu poněkud poničil. Loňský ročník ukázal, že ke slovu se postupně znovu dostávají i prototypy.

 

Další směr, který udá Interserii spolupráce s rakouským F3 Cupem, je pozitivní. Na našich okruzích jsme tento okruhový seriál pro vozy F3 viděli několikrát, tehdy ještě v MMČR na okruzích v divizi 2, se kterou Franz Woess spolupracoval několik let. Nyní se promotéři F3 Cupu a Interserie dohodli na několika společných závodech, protože koncepce obou sérií naznačuje jisté možnosti spolupráce i do dalších let.

 

V roce 2008 startuje Interserie nezvykle na našem území v Mostě. Po květnovém Mostu, pak ještě zavítá na severočeský okruh v Srpnu a překvapivě se po letech objeví i v Brně.

Další svá představení chystá Interserie do Poznaně, na Lauzitsringu, Hockenheimu a Salzburgringu. Pro příští sezónu nás tedy čeká hned 7 závodních víkendů.

 

Kalendář Interserie 2008:

 

16.Května Autodrom Most / CZ (Austria F3)

27.Června EuroSpeedway Lausitz / D (Austria F3)

25.Července Poznan / PL

01.Srpna Hockenheimring /D (Austria F3)

08.Srpna Autodrom Most / CZ (Austria F3)

19.Září Automotodrom Brno / CZ (Austria F3)

26.Září Salzburgring / AUT (Austria F3)

 

Vláďa Rožánek

Interserie 2008


 
 
Fotogalerie:   Interserie Sprint Challenge 2007, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose