www.car.cz
 

Na naších okruzích budou opět závodit 2 litrové formule .
     31.1.2008 11:47 - tisková zpráva


Vzhledem k tomu,že zatím nikde nebyla uvedena zpráva o nově vzniklé divizi II, rozhodl jsem se tímto seznámit zájemce  o formulový sport  s následující informaci.

 

Tým Palmimotorsport potvrzuje start dvou formulí Renault  v nově vzniklé divize II  pro rok 2008 s jezdci Davidem Palmim a Jakubem Horákem.

 

Ta  bude organizována při mezinárodním Mistrovství České republiky. Po loňské agitaci a představení vozu formule Renault českým formulovým jezdcům , ing.Palmi navrhl okruhové komisi požadavek na vypsání nové formulové třídy do 2l. Tento návrh byl vyslyšen a výsledkem byla úspěšná schůzka mezi zástupci  automobilových federací z ČR, Rakouska, Polska a pořadatelem Intersérie. Byly dohodnuté termíny závodů, kdy z každé země se budou formuloví jezdci účastnit českého mistrovství na několika podnicích .( Rakousko 4 podniky a Interserie 4podniky ,ostatní, včetně potenciálních jezdců ze Slovenska, dle vlastního rozhodnutí).

 

Celkem je v současné době vypsáno 6 podniků pro MR České republiky.

Tento systém dovoluje účastnit se v několika mistrovstvích a bojovat najednou o tituly i z jiných zemí.

 

Pro tento rok je divize II vypsána, jako volná pro formule  a spaidry do 2 l.

Vize týmu je však podílet se na vytvoření samostatné třídy pro formule Renault, která by byla zkušebním a odrazovým můstkem pro vstup do evropských poháru za podstaně nižší  náklady než přímý vstup do finančně náročných týmů v Evropě.O tom , že formule Renault je první krok  do formulového světa není nutné zdůrazňovat.( např.Raikonen přestupoval přímo z Formule Renault do F1).

 

Věřím, že se vytvoří velmi zajímavý projekt pro týmy, které nedisponují velkým finančním rozpočtem a vytvoří se něco, kde budou moci přestoupit absolventi národní formule nebo kartingového mistrovství .  Porovnáním při závodech se zahraničními soupeři si jezdci  mohou ověřit, zda mají na to, aby mohli jít dál ve svém vývoji za podstatně menší náklady.

 

Pokud se rozhodnete i vy o účast s formuli Renault, byl bych rád o váš  kontakt vzhledem k mým dalším aktivitám při hledání společných sponzorů.

 

 

Za tým Palmimotorsport

 

Ing.Palmi Ivo

e-mail: palmi @ volny.cz

tel.: +420 603 265 088


 
 
Fotogalerie:   Rallye Monte Carlo 2008 objektivem Martina Viďourka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose