www.car.cz
 

Sportovní Leon už také v Česku
     1.2.2008 18:55 - tisková zpráva


Sportovní Leon se spotřebou 3,9 l/100 km už také u nás

NOVÝ SEAT LEON ECOMOTIVE SE JIŽ PRODÁVÁ I V ČECHÁCH

První Leony ECOMOTIVE již opustily výrobní linky automobilky SEAT a jsou k dispozici také zákazníkům na českém trhu. Konstruktéři SEATu upravili několik klíčových oblastí běžného modelu Leon 1.9 TDI, aby tak vytvořili jeden z nejúspornějších vozů současné nabídky španělské značky.

SEAT Leon ECOMOTIVE dosahuje v mimoměstském cyklu spotřeby paliva 3,9 l/100 km a v kombinovaném cyklu pak 4,5 l/100 km. Odpovídajícím způsobem se proti standardnímu Leonu 1.9 TDI snížily emise CO2 ze 135 g/km na 119 g/km.

Technické oddělení SEATu se zaměřilo na úpravy elektronického řízení motoru, významnou změnou, která pomáhá snížit spotřebu v praxi, je také prodloužení třetího, čtvrtého a pátého převodového stupně o 8,2 %. Standardní položkou výbavy je filtr pevných částic omezující produkci sazí na minimum. S nízkou spotřebou souvisí také hmotnost automobilu, a proto byly na základě analýzy výbavových prvků na přání eliminovány ty, které výrazně zvyšují pohotovostní hmotnost. Kola o průměru 15 palců obouvají pneumatiky s nízkým valivým odporem s rozměrem 195/65 R15, o palec větší alternativa má rozměr 205/55 R16.

Model Leon ECOMOTIVE je k dispozici pro výbavy Reference, Sport, Stylance a Sport-Up. V nabídce je i pro tento model sada Sport Limited. Základní výbava modelu Leon ECOMOTIVE obsahuje ABS a TCS, airbagy řidiče a spolujezdce, boční a hlavové airbagy, systém ISOfix, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka v barvě vozu, elektrické ovládání oken předních dveří s ochranou proti přiskřípnutí, dálkově ovládané centrální zamykání včetně víčka nádrže, rádio s CD/MP3 přehrávačem a 6 reproduktory i klimatizaci „Climatic“. Základní cena na českém trhu byla stanovena na 536 900 Kč.

 

SEAT


 
 
Fotogalerie:   Sportovní Leon Ecomotive

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose