www.car.cz
 

Jakub Smrž po pátku 16. pod španělským sluncem
     tisková zpráva


Zlepšený čas oproti IRTA testům řadí Kubu Smrže zatím na 16.místo průběžné klasifikace
 
Minulou neděli jsme měli možnost sledovat napínavé souboje v italském Mugellu, nyní se šampionát MotoGP přestěhoval na Pyrenejský poloostrov. Na sluncem rozpáleném závodišti poblíž Barcelony se tento víkend bude konat již 5 závod a souboje o body do tabulek všech tří kubatur budou neméně zajímavé. První volné a kvalifikační jízdy absolvovali jezdci již nyní. Jakub Smrž zde na začátku sezóny při IRTA testech zajel čas, kterým si podstatně vylepšil svůj dosavadní nejlepší čas. Již v ranním tréninku se Kuba cítil dobře, i přestože zkoušel nové díly na své Hondě a na hodnotě času až tak moc nezáleželo. V odpolední kvalifikaci laťku svého maxima posunul znova 0,3 sec výš. Navíc z celé jízdního projevu vyzařovalo nasazení a radost, i přestože Jakub na místní okruh nemá ty nejlepší vzpomínky.
Jakub Smrž: „Do volného tréninku jsme namontovali nové výfuky, které zkonstruoval Hans Spaan spolu s holandskou firmou Samba a tak jsme začátek volného tréninku věnovali nastavení. Nesnažil jsem se zbytečně riskovat, abych nespadl a podařilo se mi zajet celkem slušný čas. V kvalifikaci jsme kvůli vysoké teplotě tady ve Španělsku měli problémy s přehříváním motoru a také jsme trochu laborovali s pérováním. Ani já jsem se nemohl dostat ze začátku do správného tempa.
 
Ke konci kvalifikačního tréninku jsme dali jinou gumu a v posledních kolech se mi podařilo zrychlit. Znova jsem zmáčknul svůj čas z testování o pár desetinek. Na zítra pravděpodobně dáme zpět staré výfuky, neboť s novými má sice motorka větší výkon ve vyšších otáčkách, ale má špatný průběh a menší výkon ve středních otáčkách, kde je to na této trati důležitější“.
 
Pořadí po 1. kvalifikaci:
1   Daniel PEDROSA        HONDA    1.46,744           
2   Randy DE PUNIET      APRILIA   1.46,820      
3   Sebastian PORTO      APRILIA    1.47,100    
4   Toni ELIAS                  HONDA     1.47,541
5   Alex DE ANGELIS       APRILIA   1.47,741   
….
16 Jakub SMRŽ                HONDA    1.49,173  
 
MPAFoto.com  /ravenfeather@gmx.de/
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose