www.car.cz
 

Skvělé finále dálkové zimní soutěže Winter Trial na jihu Česka
     3.2.2008 12:21 - tisková zpráva


Skvělé finále čekalo účastníky letošní dálkové zimní soutěže Winter Trial v poslední etapě na území naší republiky. Posádky za sebou měly náročných šest dní napříč Českem od Prahy na východ, ale navštívily také slovenský Púchov a zpět jely přes Orlické hory, Most a Karlovy Vary.

Ve čtvrtek v podvečer se začaly sjíždět historické vozy do Českého Krumlova, kde obsadily parkoviště Pod poštou. Zatímco po občerstvení v restauraci pivovaru Eggenberg odjela část vozů kategorie Club přímo do Lince k přenocování, soutěžní část Trial čítající 48 posádek se krátce před osmou hodinou večerní pustila do zdolání posledního těžkého měření sil po tratích Rallye Český Krumlov. Na navigaci i jízdu náročná noční etapa vyvrcholila krátkou měřenou speciálkou ve Svatém Janu nad Malší. Na známém diváckém místě pořadatelé z AMK Rallye Český Krumlov a ČK motorsport, zejména hlavní pořadatel Rallye Český Krumlov Jan Bláha reprezentující ČK motorsport, postavili zajímavou a technickou trať mezi hospodářskými budovami a připravili i doprovodný program.

I přes pokročilou večerní hodinu a doslova mrazivé počasí neváhaly stovky motoristických fanoušků zaplnit divácké prostory, aby podpořily výkony nejúspěšnějších posádek letošního ročníku Winter Trial. Nechyběly tu ani předválečné otevřené vozy Bentley, Lagonda a Alvis, bohužel ale chyběl k větší radosti jezdců i diváků na trati sníh. Přesto odjížděli všichni po poslední časové kontrole ve Svatém Janu nad Malší nadmíru spokojeni. Jezdci historických skvostů spěchali do Lince a diváci se rozjeli do svých domovů.

Nejspokojenější byl tradiční účastník soutěže Malcolm Pickering s vozem Sunbeam Rapier IIIA z roku 1960, který zde potvrdil vedení a kategorii Trial bezpečně vyhrál. Celkově druhému Franku Fennellovi se podařilo zaparkovat Volvo 142 v zahradě a třetí van Lennep, bývalý jezdec F1, několikrát krátce s Porsche 356 bloudil.

Letošní osmý ročník soutěže pravidelnosti Winter Trial, který zavedl posádky na tratě Rallye Český Krumlov už potřetí, skončil v pátek 1. února v malebném St. Wolfgangu. Z předběžných informací vyplývá, že se odvážní muži s historickými vozy ukáží v Čechách i příští rok.


Další informace a fotografie najdete na internetových stránkách www.rallyekrumlov.cz  a www.ckmotorsport.cz. ( ale i jinde!)

PR


 
 
Fotogalerie:   Winter Trial 2008 ze Sosnové a Mostu, foto P. Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose