www.car.cz
 

Nový povrch brněnského okruhu za 150 milionů zvýší bezpečnost. Už se frézuje
     15.2.2008 22:36 - tisková zpráva


Nový povrch za 150 milionů zvýší bezpečnost jezdců

 

 

Brno – Ze závodní dráhy Masarykova okruhu je v těchto dnech odstraňován starý asfaltový povrch. Do poloviny května proběhne ještě pokládka recyklovaného podkladu a dvou nových asfaltových vrstev. Opravu závodní dráhy si vyžádaly přísné bezpečnostní předpisy Mezinárodní motocyklové federace.

 

„Celkové náklady na opravu povrchu dráhy se vyšplhají až ke 150 milionům korun. Po opravě bude trať odpovídat všem bezpečnostním požadavkům, které na nás Mezinárodní motocyklová federace klade. Pokud bychom opravu dráhy neprovedli, brněnský podnik Mistrovství světa silničních motocyklů by byl ohrožen,“ uvedla výkonná ředitelka společnosti Automotodrom Brno, Ivana Ulmanová.

 

„Na trati je několik míst, která již nevyhovují požadavkům zejména třídy MotoGP. Jedná se především o první, čtvrtou, desátou, jedenáctou a dvanáctou zatáčku, kde je zvlnění povrchu tak velké, že při vysokých rychlostech nejsou tyto úseky pro jezdce zcela bezpečné,“ dodal sportovní ředitel okruhu, Miroslav Bartoš.

 

Práce na opravě závodního povrchu začaly v úterý 12.února 2008. V současné době probíhá odstraňování staré asfaltové vrstvy, během příštího týdne začne pokládka recyklátu. Pokládka dvou finálních asfaltových vrstev je plánována na přelom měsíců dubna a května.

 

„Povrch bude vznikat podle speciální receptury, která byla konzultována se zástupci brněnského Automotodromu, projektantem i speciální poradenskou organizací, která je v této oblasti činná,“ upřesnil jednatel stavební společnosti Kirchhoff Silnice, Richard Ulrych.

 

Po položení finální vrstvy proběhne ještě vysokotlaké mytí vodou, které zbaví nový povrch kluzkosti. Z bezpečnostních důvodů budou první dva týdny po otevření jezdit na opravené trati Masarykova okruhu pouze automobily.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop úspěšný na Švédské rallye 2008, foto týmu P.Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose