www.car.cz
 

Intermoto do čtvrté světové sezóny. První závod již za týden
     15.2.2008 22:49 - tisková zpráva


Intermoto do čtvrté světové sezóny

 

Již do své čtvrté sezóny v Mistrovství světa třídy Supersport se vydá královéhradecký motocyklový tým Intermoto Czech, který čeká příští týden první závod roku 2008.

 

Letošní motocyklová sezóna má tradiční zahájení na Arabském poloostrově, kde se týmy a jejich jezdci setkají na okruhu Losail International Raceway v Kataru. Promotér Mistrovství světa opět připravil několik změn, které se nejvíce projeví v samotném kalendáři závodů.

 

I v letošním roce dochází k navýšení počtu jednotlivých podniků, ale i k zařazení nových okruhů, nebo k návratu na okruhy, kde se několik let tento šampionát nejezdil. Poprvé se tak světový šampionát supersprotů představí na okruhu Sentul v Indonésii a na novém okruhu nedaleko portugalského přístavu Portimao.

 

Zrušen byl závod na okruhu Eurospeedway Lausitz, ovšem v Německu se supersporty představí na jiném okruhu, v červnu na Nürburgringu.

 

Celý světový kolotoč tedy odstartuje ve čtvrtek 21. února 2008, kdy se jedou úvodní tréninky a kvalifikace v Kataru. Okruh Losail International Raceway leží nedaleko katarského hlavního města Doha. Je situován do pouště a přestože se pořadatelé vzorně starají o jeho úpravu, je vždy otázkou kolik nečistot na dráhu přinese neustálý pouštní vítr.

 

Moderní okruh, s rozsáhlými bezpečnostními zónami, měří 5380 metrů a má 6 levých a 10 pravých zatáček. Jeho cílová rovina měří 1068 metrů a končí dlouhou, pravotočivou zatáčkou. Nejlepšího času v historii týmu Intermoto Czech na tomto okruhu dosáhl v loňské kvalifikaci Fin Tatu Lauslehto, který jedno kolo zajel za 2:06,519 minuty.

 

Nejlepší čas SSP: 2:02,081 (2007 – Kevin Curtain Yamaha YZF R6)

Rekord okruhu SSP: 2:02,949 (2007 – Sebastien Charpentier Honda CBR 600RR)

 

Kvalifikace a tréninky se konají ve čtvrtek a v pátek. V sobotu je poté na programu ranní Warm Up a odpolední závod, který startuje v tradičním čase 13:20 hodin místního času, což je zhledem k časovému pásmu v 11:20 hodin našeho času.

 

Josef Kubíček – manažer týmu Intermoto Czech

„Stojíme na prahu naší čtvrté sezóny v Mistrovství světa Supersport. Jednoznačně to pro nás bude nejtěžší sezóna v historii týmu. Čeká na nás opět více závodů než v předchozím ročníku, čekají nás nové okruhy, nicméně bereme to jako velkou výzvu ukázat naše kvality. Během zimních měsíců jsme pracovali na našich motocyklech. Máme zcela nové motory, které by nám měly zajistit potřebný výkon.

 

Podepsali jsme smlouvy se dvěma velmi kvalitními piloty a především Matthieu Lagrive již při předsezónních testech potvrdil, že na něj můžeme právem spoléhat. Oproti naší konkurenci nám samozřejmě bude chybět testování na okruhu Losail, které se v tomto týdnu konalo, ale jak nám Matt potvrdil, má v Kataru naježděno mnoho kilometrů z listopadového závodu Mistrovství světa Endurance, takže okruh samotný by pro nás neměl být problémem.

 

V tuto chvíli je samozřejmě těžké hovořit o jakýchkoliv cílech, nicméně chceme v Mistrovství světa dobře reprezentovat a získávat co možná nejvíce bodů. Pokud se na nějaké z nich podaří dosáhnout již při prvním závodě v Kataru, budeme nesmírně rádi.“

 

 

 

PR

 


 
 
Fotogalerie:   PRC 2007 stáje M.Zele Racing

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose