www.car.cz
 

Ispat Nová huť uvede na trh bezpečnější silniční svodidla
     tisková zpráva


Na konci loňského roku nový typ svodidel úspěšně prošel náročnými bariérovými zkouškami. Do záchytného systému podle přesně daných podmínek a ve velké rychlosti postupně narazilo osobní auto a poté autobus. Výsledky zkoušek byly v obou případech úspěšné „Testům předcházela řada dílčích zkoušek na gravitačním zkušebním zařízení, celý systém se simuloval i na počítači a upravoval tak, aby vyhověl všem podmínkám dané normy,“ uvedl Ing. Vladimír Oblouk z útvaru technického rozvoje závodu 2.

Nové zábradelní svodidlo teď musí projít schválením Ministerstva dopravy a spojů a poté může být uvedeno na trh. Předpokládá se, že by to mohlo být zřejmě již v březnu tohoto roku.

PROFIL SPOLEČNOSTI :

ISPAT Nová huť a.s. (INH) je největší ocelářskou firmou s tzv. uzavřeným výrobním cyklem (od zpracování surovin a výroby energií, přes výrobu válcovaných produktů až po dokončování náročných strojírenských celků) v České republice. Společnost vznikla jako samostatný podnik se sídlem v Ostravě-Kunčicích v roce 1951. V roce 1989 byla přeměněna na státní podnik a v roce 1992 pak následně transformována na akciovou společnost. Novým strategickým vlastníkem firmy je od 31.1.2003 společnost LNM Holdings N.V. V roce 2002 INH dosáhla tržeb za prodej vlastních výrobků a služeb ve výši asi 29 miliard korun a zisku ve výši 937 milionů korun. ISPAT Nová huť a.s. se skládá z 10 výrobních a obslužných závodů a k 31.12.2003 zaměstnávala 10 969 zaměstnanců.

Roční kapacita společnosti, měřená výrobou surové oceli, činí asi 3 miliony tun. Nadpoloviční podíl produkce (51%) náleží dlouhým výrobkům, plochých výrobků je třetina (asi 34%), trubky představují 10% a strojírenské výrobky 5% objemu výroby. V loňském roce byly dvě třetiny všech prodejů realizovány na domácím trhu, export představoval 36% celkových tržeb. ISPAT Nová huť svoje výrobky vyváží do 41 zemí světa, přičemž největším odbytištěm je Evropa (85%).

LNM Group je druhým největším světovým producentem oceli s výrobními závody ve dvanácti zemích světa. Odhady celkového letošního objemu výroby překračují 35 milionů tun, odhady tržeb se pohybují nad 12 miliardami dolarů. Celá skupina, včetně LNM Holdings N.V. a Ispat International N.V. má přibližně 120 tisíc zaměstnanců po celém světě a pracují pro ni zástupci více než pětačtyřiceti národností. Společnost Ispat International N.V. je obchodována na newyorské a amsterodamské burze („IST“).

LNM Holdings N.V. má ocelářské aktivity v Kazachstánu, Rumunsku, Alžírsku, České republice a Jihoafrické republice. Významné synergické efekty pro společnost plynou z její vazby na Ispat International N.V., jenž vlastní moderní a vysoce efektivní ocelářské provozy ve Spojených státech, Kanadě, Mexiku, na Trinidadu, v Německu a ve Francii, produkující vysoce kvalitní ocel pro nejnáročnější trhy.

Ivo Čelechovský

Ondřej Hampl

ISPAT Nová huť


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose