www.car.cz
 

Zahájení sezony MM Racing
     23.2.2008 14:35 - tisková zpráva


Roudnická stáj MM Racing, která startuje v seriálu závodů cestovních FIA GT3 s vozem Chevrolet Corvette Z06R GT3 se v současné době připravuje na další sportovní podniky roku 2008. Začátek  sezóny 2007 byl velmi obtížný, protože tým narážel na spoustu technických problémů. První velký sportovní úspěch se dostavil až v polovině sezóny  při závodu v Hockenheimu, kdy piloti  Martin Matzke a Jiří Skula zajeli druhé výborné místo. MM Racing reprezentoval Českou republiku i za mořem - v Dubaji, kde se  týmu podařilo při posledním závodu  roku 2007 dojet na čtvrtém místě. V roce 2008 stáj pojede závod seriálu FIA GT3 mistrovství Evropy a Německé mistrovství ADAC. „Vrcholový motorsport který děláme, je nesmírně technicky a finančně náročný. Závodit můžeme jen díky našim partnerům, kteří dokážou náš projekt  finančně pokrýt. Patří jim velký dík, tak jako všem mechanikům a pilotům, kteří se podílí na celkovém úspěchu“, řekl při prvním pracovním setkání  majitel týmu Martin Matzke. Pro novou závodní sezónu  je připravováno hned několik vozů.Veřejné představení celého týmu MM Racing, proběhne koncem března, kdy budou mít  fanoušci možnost  nahlédnout do zázemí týmu a prohlédnout si nové závodní vozy. „Vzhledem k situaci a zkušenostem, které jsme načerpali v minulém roce, věřím v úspěch. Každé auto bude velmi dobře jezdecky obsazené, což přinese možnost získat body  jak v jednotlivcích, tak v poháru konstruktérů“, dodal Matzke.
 
První závod sezóny FIA GT3 2008 začíná 19.dubna opět v anglickém Silverstone. V závodě  jsou udaná přesná pravidla, při kterých může  závodit  nejvíce šest aut od jedné značky. Tím je zajištěna i atraktivita pro diváky, kteří tak mají šanci vidět na okruhu více značek. Zajímavostí pro fanoušky je i možnost navštívit přímo depo a vozy si  zblízka prohlédnout. Seriál je určen pro cestovní sportovní vozy, jež byly vyvinuty pro jízdu na silnici a přizpůsobeny jízdě na závodním okruhu.
 
TZ

 
 
Fotogalerie:   Úspěšné BMW Engeho a Vojtěcha se dostalo do muzea v Lánech, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose