www.car.cz
 

Brazilský šampión by zrušil speedlimiter!
     23.2.2008 14:40 - tisková zpráva


Slovy chvály na adresu Buggyry nešetřili v rámci testování v Nogaru poslední dva mistři prestižního brazilského truckového šampionátu Renato Martins (2006) a Felipe Giaffone (2007). Hvězdy RM Teamu startující v Brazílii na voze VW Constalation ocenily rovněž i bezpečnostní prvky, které jsou podle jejich názoru v Evropě přece jen na poněkud vyšší úrovni, než v jejich vlasti.

V případě úřadujícího brazilského šampióna se tomu nelze zase až tak divit. Pro Feilipe Giaffoneho totiž skončil před časem závod amerického seriálu Indy Cars v Kansas City těžkou havárii a šestiměsíčním pobytem v nemocnici. "Evropským truckerům v tomto závidím. Stejně tak, jako osobnost technického delegáta FIA Fabiena Calveta. Je to skutečný profesionál s jasnou vizí do budoucna." Co se Buggyry týče soustředil se Felipe, který svůj titul vybojoval hned v první sezóně především na chování vozu v zatáčkách. "Fascinuje mě kroutící moment a hlavně stabilita a chování speciálu v zatáčkách. Inženýři a mechanici odvedli skvělou práci na podvozku a rozložení náprav."

Dvojnásobného mistra Brazílie a majitele týmu v jedné osobě Renata Martinse pro změnu uchvátily v Nogaru brzdy. "Buggyra je skoro o tunu a půl těžší, než můj VW, rozhodně jsem neočekával tak dokonalé fungování brzd." Přesto by brazilská trucková hvězda zvolila jednu menší úpravu. "Určitě bych vyhodil speedlimiter (smích). Okruh v Nogaru je velmi náročný. Podobá se brazilským okruhům. Jenom cílová rovinka je na můj vkus hodně dlouhá. Při jejím průjezdu na hraně omezovače jsem měl vždycky pocit, že mám dost času na cigáro."

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Vítězové ankety Zlatý volant, resp. i Zlaté oko, foto BPA - M. Straka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose