www.car.cz
 

Základní informace o letošní barumce
     27.2.2008 19:48 - tisková zpráva


 Základní informace o letošní barumce

  

Barum rally Zlín má dlouholetou tradici a v letošním roce se pojede již osmatřicátý ročník. Rallysport je v České republice nesmírně populární sportovní odvětví, o čemž svědčí velké zástupy motoristických fandů podél rychlostních zkoušek, neboť kolem trati se schází na 200 000 nadšených motoristických příznivců. Automobilová rally, která má centrum v moravském městě Zlíně, je od roku 1983 součástí mistrovství Evropy jezdců a od roku 2007 součástí prestižního světového seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) pod výraznou mediální podporou promotéra šampionátu satelitní stanice Eurosport. V loňském roce se rally zúčastnily 104 posádky z 12 evropských států, na startu se objevilo celkem 13 jezdců s prioritou FIA B a 14 vozů kategorie Super 2000! Absolutním vítězem se stala francouzská posádka Nicolas Vouilloz, Nicolas Klinger na voze Peugeot 207 Super 2000 z týmu Peugeot Sport Espaňa.

 

Značka Barum je dlouholetým partnerem soutěže Barum rally Zlín. Propojení nejúspěšnější domácí značky pneumatik s nejúspěšnějším českým motoristickým závodem vytváří výhodné podmínky pro pozitivní vnímání jak značky pneumatik, tak soutěže. Stejně jako v minulosti bude značka Barum hlavním partnerem i při 38. ročníku soutěže. Barum rally Zlín se postupem let propracovala až na samotný vrchol motoristických akcí v České republice a je vždy nositelem řady novinek českého rallysportu. Každoročně vysoké hodnocení rally z organizačního a především bezpečnostního hlediska přineslo zasloužené ocenění, neboť Světová rally komise při FIA zařadila Barum rally Zlín opět do seriálu elitních soutěží evropského šampionátu! Velkou důležitost této akce dokládá i nebývalý zájem novinářů. V loňském roce se akreditovalo celkem 219 novinářů ze dvanácti států, z toho 83 pracovníků televizních a rozhlasových štábů, 55 píšících novinářů a 81 fotografů!

 

Ředitelství rally stejně jako start a cíl je soustředěno v krajském městě Zlín. Barum rally Zlín bude předcházet technická přejímka za účasti veřejnosti ve čtvrtek 21. srpna ve večerních hodinách. V pátek 22. srpna proběhne v dopoledních hodinách testovací zkouška (shakedown). V podvečer se uskuteční představení jezdců a spolujezdců. Samotná rally se pojede ve 2 dnech, a to 22. až 24. srpna. Pořadatelé letos zařadí do itineráře rally opět úspěšnou Super RZ v ulicích Zlína. Celkem dny zahrnují 275 km rychlostních zkoušek s asfaltovým povrchem různé kvality. Nejvzdálenější místo od centra soutěže je pouhých 50 km. Zlín se rozprostírá v údolí a je obklopen malými lesnatými vrcholy, které tvoří krásnou a romantickou krajinu. Je vzdálen asi 300 km východně od české metropole Prahy a zhruba 200 km od rakouského hlavního města Vídně.

 

Stojí za to vidět a vychutnat atmosféru Barum rally Zlín!

 

Barum rally Zlín 2008 se započítává:

Mistrovství Evropy rally jezdců (ERC)

Intercontinental Rally Challenge (IRC)

Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky (MMČR)

 

 

 

PROGRAM RALLY

 

Středa                20. srpna 2008

8 – 20 hodin:      seznamovací jízdy

 

Čtvrtek               21. srpna 2008

8 – 20 hodin:      seznamovací jízdy

17 – 22 hodin:    administrativní přejímka

18 – 23 hodin:    technická přejímka

 

Pátek                  22. srpna 2008

8 - 13 hodin:       testovací RZ (shakedown)

17 hodin:            slavnostní start rally

21 hodin:            divácká Super RZ Zlín

 

Sobota               23. srpna 2008

9 hodin:               start 1. den

20 hodin:            cíl 1. den

 

Neděle               24. srpna 2008

8 hodin:               start 2. den

15:30 hodin:       cíl rally, vyhlášení výsledků,

                            rozdílení cen

 

 

Ve Zlíně 25. února 2008   

 

TZ 

 


 
 
Fotogalerie:   Enge pojede v týmu Modena, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose