www.car.cz
 

První testovací kilometry v nové sezóně
     2.3.2008 22:54 - tisková zpráva


Jiří Janák má za sebou první testovací dny na italském okruhu v Mugellu, kde spolu s týmem Svena Schnabla začali tvrdě pracovat na přípravě na nadcházející sezónu. Vzhledem k úspěšnému ukončení právnického studia se ústeckoorlický závodník chce letos na závodění vrhnout absolutně profesionálně. Netají přitom své ambice, které pro Carrera Cup má a je připraven udělat všechno, co bude v jeho silách pro jejich dosažení.
Není divu, že Jirka má obrovskou chuť dostat se co nejvýš, vždyť loni v předposledním závodě v Barceloně si vysloužil medailové umístění a skončil na vynikající třetí příčce. V letošní sezóně by si tyto medailové pocity vychutnal rád častěji.

V rámci testování vyrazil Jirka na trať spolu se svým novým týmovým kolegou pro německý Carrera Cup Hannesem Plessem. Pro jezdce to znamenalo především první setkání s technikou po zimní přestávce.
První testovací den provázelo pěkné jarní počasí s příjemnými teplotami, což byl přesný opak dne druhého. Jedinou výhodou této povětrnostní „střídačky“ bylo, že umožňovala vyzkoušet nastavení vozů jak za sucha tak za mokra.
Více než 5 kilometrový okruh v Mugellu je velice náročný s množstvím převýšení. Ostrou jízdu tady jezdci v rámci Porsche Carrera cupu absolvují začátkem května. I pro jeho náročnost se týmy ucházejí o každý volný testovací den a z tohoto důvodu zřejmě do začátku sezóny už nebude šance na něm testovat. Sven Schnabl tak se svými svěřenci využil tuto jedinečnou příležitost, kterou i Jirka Janák ocenil.
„Po více než čtyřměsíční přestávce jsem velice příjemně překvapený, jak rychle jsem se s vozem sžil. Již po několika kolech jsem byl schopen zajíždět rychlé časy. Bylo to také mé první letošní setkání s týmem, kterým jsme vlastně zahájili naše pravidelné víkendové setkávání,“ řekl s úsměvem Jirka a daleko od pravdy ani nebyl. V dubnu i květnu bude opravdu všechny víkedny trávit s německými kolegy na závodech. 
„Trať v Mugellu mi sedla. Je vcelku rychlá i když na ní nechybí mnoho zatáček bezprostředně na sebe navazujících. Rovinka je tam vlastně jen jedna, a to cílová,“ dodal závodník.

Testování v Itálii odstartovalo aktivní technickou přípravu týmu na nezadržitelně se blížící sezónu. Pro Jirku to bude znamenat především hodně cestování a bezvýhradnou spolupráci s mechaniky Schnabl Engineering. Už příští týden ho čeká dvoudenní testovací maraton na německém okruhu Hockenheim a je jasné, že ani ten nebude poslední. 

 


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop úspěšný na Švédské rallye 2008, foto týmu P.Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose