www.car.cz
 

ŠKODA OCTAVIA CUP: Pohár na startu dvanáctého ročníku
     2.3.2008 23:05 - Phen


Dvanáctý ročník nejprestižnějšího okruhového seriálu všech dob se přiblížil na dosah. Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup bude zdobit české závodní podniky i v roce 2008. Tento ročník bude ozvláštněn několika změnami v pravidlech, které pohár zcela jistě zatraktivní. Některé se týkají organizace víkendu, jiné obutí. Co však zůstane neměnné, to budou vyrovnané bitvy na okruzích, při kterých nebude nouze o jezdecké souboje a kontakty.

Zásadní změnou je nová značka obutí, kterou si vyžádaly známé okolnosti. Společnost Matador ukončila své aktivity v oblasti motoristického sportu a ze svého výrobního programu zcela vyřadila závodní pneumatiky. Po loňském testování  organizátoři rozhodli, že pohárové octavie budou v následujících dvou letech závodit na pneumatikách značky Dunlop, které se osvědčily  už v samotných začátcích seriálu. „K  tomu, aby všichni jezdci měli naprosto shodné podmínky ovšem přispěje další novinka v letošních propozicích. Tou je omezení počtu pneumatik na šest kusů pro celý víkend,“ řekl Milan Polanský z promotérské společnosti RING group a.s. „Protože v trénincích a závodech se může ledacos semlít, je v pravidlech i možnost použití takzvané Joker pneu, tedy jedné gumy navíc. To bude ovšem znamenat sankci plus pět sekund ke kvalifikačnímu času pro první závod, anebo posun o pět míst dozadu v případě nasazení Joker pneu do druhého závodu,“ dodal.

Závodní víkend bude mít trochu odlišný půdorys oproti předchozím ročníkům. V sobotu dopoledne se pojede půlhodinový volný trénink a odpoledne pak oficiální kvalifikace o stejné délce. Ta určí postavení na roštu pro nedělní dopolední závod. Do druhého nedělního závodu, který se pojede odpoledne, bude postavení na roštu dáno součtem umístění v kvalifikaci a prvním závodě. Soutěžící může přihlásit do Poháru soutěžících maximálně 2 závodní vozy, počet jezdců každého soutěžícího není omezen. Jezdcům, kteří zajedou v prvním a druhém závodě příslušného podniku nejrychlejší čas na jedno kolo, budou do bodového hodnocení připočteny 2 body. Mění se také systém bodování, za první místo jezdec získá 30 bodů a ještě patnáctý si bude moci připsat jeden bod.

Nemění se poskytovatel technické podpory, kterým byla v předchozích letech společnost Autodružstvo Podbabská. Péčí o motory a řídící jednotky zůstává nadále pověřen osvědčený Michl Motorsport. Rychlost, dravost  a vyrovnanost, to jsou atributy, kterými se Česká pojišťovna  - Škoda Octavia Cup chlubil v předchozích jedenácti ročnících. Přípravy na ročník s pořadovým číslem dvanáct slibují, že motorističtí fanoušci se nadále mají na co těšit.

 

Kalendář závodů pro rok 2008

 

16-18.května               MOST – MMČR

13-15.června           BRNO – WTCC

08-10.srpna                MOST – MMČR

29-31.srpna                MOST – Czech Truck Prix

19-21.září                   BRNO – Podzimní cena Brna


 
 
Fotogalerie:   A1GP a naši v Austrálii 2008, foto týmu - A1

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose