www.car.cz
 

Böttcher rally - historici ano i ne
     2.3.2008 23:42 - tisková zpráva


Posádky atraktivních historických automobilů ve Vyškově bojovaly o mistrovské body pravidelně skoro patnáct let a patřily mezi největší stálice této soutěže. Zkrátka, ať se ve Vyškově jela dvoudenní soutěž či sprint, veteráni od roku 1994 ani jednou nechyběli. Oblíbenost vyškovské rally mezi historiky dokresluje tradičně velice početná startovní listina, která byla z moravských podniků v předešlých letech pravidelně nejlépe obsazená. I přesto Böttcher rally do kalendáře MČR v rally historických automobilů 2008 zařazena nebyla, a to bez jakéhokoliv odůvodnění. Pořadatelé však usilují, aby historici nechyběli ani na startu letošního ročníku, třebaže jejich výkony nebudou odměněny mistrovskými body.

 

„Piloti historických automobilů u nás byli vždy vítaní a pokaždé jsme se pro ně snažili vytvořit co nejlepší podmínky. Ačkoliv Böttcher rally do kalendáře MČR letos zařazena nebyla, rádi bychom je na startu přivítali opět. Vypsali jsme pro ně volný podnik a fakt, že zde nebudou bojovat o mistrovské body, hodláme účastníkům vykompenzovat sníženým startovným,“ říká místopředseda pořádajícího rally klubu a tajemník soutěže Jan Olejníček. „Zároveň počítáme s tím, že by historici startovali v poli mezi soudobými vozy tak, jak to od letoška povolují řády. Doufáme, že tento krok přivítají jezdci i diváci,“ dodal Olejníček.

 

Nezbývá než doufat, že příležitost svézt se za rozumný peníz přiláká do Vyškova co nejvíce atraktivních vozů i posádek této kategorie. Všechny důležité informace o soutěži účastníci naleznou na oficiálním webu rally – www.rallyvyskov.cz, případně na stránkách tradičního mediálního partnera www.autosport.cz.

 

 

Text a foto: Jiří Dokulil, ftr-media


 
 
Fotogalerie:   Nový design vozu Romana Kresty pro sez. 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose