www.car.cz
 

Supersprint Challenge Dijon – na suchu i na vodě
     Vladimír Rožánek


O uplynulém víkendu jsme viděli další díl prototypového seriálu Supersprint Challenge na francouzském okruhu v Dijonu. Celkem se na start postavilo 25 závodních vozů, mezi nimi Michal Dolák s PRC BMW z CarDo Racing a Lubomír Glogar se svou Eufrou. Závodu se nezúčastnil další český jezdec Martin Vondrák s PRC Alfa Romeo.

Michal Dolák z CarDo Racing jel v Dijonu poprvé v životě, takže si trať musel při trénincích ještě řádně projet. V sobotu závody začaly s dvouhodinovým zpožděním a na trať se vyráželo ještě za sucha.

V posledních třech kolech ale začalo slabě pršet a tím pádem se ztratil výkonový rozdíl mezi jednotlivými stroji. Tuto chvíli dokázal Michal Dolák obrátit ve svůj prospěch a začal soupeře předjíždět, dokonce předjel i jednu formuli F3000. V sobotu tedy zajel pěkné celkové 6 a v divizi 1 dokonce místo čtvrté. Škoda jen, že nezačalo pršet o pár kol dříve, Michal by si ještě polepšil. Dalším závodníkům, už jak se říká, šlapal na paty.

Na nedělní závod si přál Michal Dolák vodu, ale bohužel pro něj voda nebyla. Závod se jel na suchu a Michala si soupeři hlídali. Při pokusech o předjetí na konci cílové rovinky na brzdy, mu soupeři úspěšně zavírali zatáčky. Po párkrát probržděných kolech a v obavě o svůj vůz dojel tedy Michal v neděli na celkovém 7. místě a ve své divizi 5.

V první divizi zvítězil v sobotu Wolfgang Payr z Rakouska na PRC BMW, v nedělním závodě usedl opět na trůn Emanuelle Pedrazza se svým novým vozem PRC Ford DVR 3,5l (700PS). Celkovému pořadí vévodil Arnold Wagner s Reynardem F3000, následován Peterem Milavcem s Lolou Audi F3000 Turbo. Neslavně skončily první závody pro mladou Švýcarku Sabrine Hungebuhlerovou, kterou při jejím prvním startu s F3000 teamu GP Racing provázely technické problémy. Náš Lubomír Glogar s Eufrou dokázal zajet dvě druhá místa ve slabší formulové divizi 4.

Výsledky Dijon Francie
1. závod sobota
D 1- 1.W.Payr PRC - BMW 2.J.Pfyl Martini - BMW 3.G.Beisel PRC – Mugen4. M.Dolák PRC BMW
D 2- 1.M.Metzger PRC - Opel 2.G.Münch PRC - Opel 3.B.Stricker PRC - Opel
D 3- 1.A.Wagner Reynard 2.P.Milavec Lola-Audi 3.J.C.Monbaron Reynard
D 4- 1.T.Wolfert Formel König 2.L.Glogar Eufra 3.M.Baierle Formel König

2. závod neděle
D 1- 1.E.Pedrazza PRC - Ford 2.G.Beisel PRC - Mugen 3.W.Payr PRC – BMW5. M. Dolák PRC BMW
D 2- 1.M.Metzger PRC - Opel 2.B.Stricker PRC - Opel 3.G.Münch PRC - Opel
D 3- 1.A.Wagner Reynard 2.P.Milavec Lola-Audi 3.J.C.Monbaron Reynard
D 4- 1.M.Baierle Formel König 2.L.Glogar Eufra 3.T.Wolfert Formel König

Teď již se připravují závodníci na další podnik. Náš Michal Dolák bude shánět někoho na repasi motoru, ovšem Armarolliho dílna shořela, takže se musí obrátit jinam.

Organizátoři Supersprint Challenge plánují překonání rekordu v počtu účastníků právě na nadcházejícím závodě na lužickém Lauzitzringu. Na tento závod se většina účastníků Interserie a SCC plně soustředí. Závod se jede 3.-4. Července a my doufáme, že se našim závodníkům bude dařit.

Vláďa Rožánek, www.car.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose