www.car.cz
 

Nogaro: Oestreich tvrdil muziku a porazil Buggyry
     tisková zpráva


O tom, že se zajíci počítají až po honu, se mohla v Nogaru po skončení měřeného tréninku, který určil pořadí na startu zítřejší kvalifikace, přesvědčit trojice pilotů Buggyry. Přestože Antonio Albacete vyhrál první dva volné tréninky a v tom třetím jel nejrychleji David Vršecký, nejvýhodnější pozici na startovním roštu pro sebe získal Markus Oestreich.

Úřadující vicemistr Evropy hodil svým soupeřům rukavici pomyslnou rukavici již na úvod měřeného tréninku, aby svůj čas poté vylepšil v jedenáctém z celkového počtu patnácti povolených kol. Za ním se seřadili Ludovic Faure s Davidem Vršeckým, kupodivu se nedařilo Albacetemu, který sváděl boje o čtvrté místo s druhým jezdcem VW Druckenmullerem. Poté, jak již bývá v závodech trucků zvykem, se do hry vložili traťoví komisaři, kteří za drobné „škrtnutí“ kuželky neuznali do té nejrychlejší tréninkové kolo Ludovica Faura.

Pak přišlo na řadu zajíždění jednotlivých jezdců do depa, Faure s Albacetem dokonce měnili pneumatiky. Jejich příkladu posléze následoval i dlouhou dobu váhající Vršecký. Ani tento taktický manévr však nesesadil Oestreicha z vedoucí pozice, takže po závodech v Barceloně a Misanu nezískal nejvýhodnější startovní pozici žádný z jezdců Buggyry.

Rozhodnutí traťových komisařů nebudu komentovat,“ řekl bezprostředně po skončení tréninku Ludovic Faure, kterému se tak započítával nejrychlejší čas z druhého kola.„Se svým výkonem jsem spokojen, Markus sice jede velmi dobře, věřím však ve vítězství.“ Podstatně méně spokojený byl David Vršecký:„Průběh tréninku ovlivnilo nestálé počasí, člověk pořádně nevěděl, jaké použít pneumatiky. Zítra to bude hodně těžké, bude záležet na startu a pneumatikách. Přesto udělám vše pro vítězství.“

buggyra


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose