www.car.cz
 

V Greinbachu se po dešti závodilo pouze na asfaltu
     Pavel Jelínek


Druhým podnikem Mezinárodního Mistrovství ČR byl závod v rakouském Greinbachu, který se jel v neděli 20. června. Počasí závodníkům nepřálo, pršet začalo již v sobotu v noci a jelikož se na šotolinové části vytvořilo menší „jezírko“, hluboké asi 30 cm, museli pořadatelé přistoupit k nepříjemnému opatření, a závodilo se tak pouze na asfaltu. Z rallycrossového závodu se tak stal závod Nascar, jezdilo se pouze doleva a pořadatelé trať zpestřili motokárovou vložkou (šikana široká pouze na jedno auto). Organizace tedy ne zrovna dobře zvládnutá…
 
Díky majiteli okruhu, který v Sedlčanech, kdy pořadatelé nepřevzali jeho vůz na technické přejímce vyhrožoval, že stejné problémy budou mít čeští jezdci v Greinbachu se sjelo opravdu málo aut. V divizi 2 se sešlo 7 vozů, stejně tak v divizi 1A, v divizi 1 bylo 10 vozů a nejvíce zastoupená byla divize H.
 
Z finále B v divizi jedna postoupil Ota Výborný, který ale měl smůlu, když odjížděl na start finále A a prasklo mu spojkové lanko. Pořadatelé chvíli čekali, zda se mechanikům podaří vůz opravit, když už ale byla oprava skoro u konce, finále A odstartovalo… Nejlepší startovní pozice patřila Marku Zemanovi (Škoda Fabia ERC) a jako čtvrtý stál na startu Jakub Mrvka (Ford Focus). Start se bohužel nepovedl ani jednomu z Čechů a do čela šel Franz Spitaler (BMW M3). Druhý jezdil Alois Höller (Lancia), třetí Peter Ramler (VW Golf). Stíhací jízdu zahájil po nepovedeném startu Marek Zeman, ale bohužel se mu nepodařilo vystoupit na stupně vítězů. Jakub Mrvka finálovou jízdu nedokončil kvůli technickému problému.
 
V divizi 1A se na nejlepší startovní pozici ve finále A postavil Petr Bílek (Škoda Felicia), vedle něho v první řadě stál Pavel Hlaváč (Škoda Felicia), druhá řada patřila Miroslavu Sýkorovi (Peugeot 106) a Christianu Petrakovitsovi (VW Polo), třetí řadu zaujímali Gerhard Schermann (Suzuki Swift) s Michalem Srbem (VW Polo). Pěkný start se povedl Miroslavu Sýkorovi, který se probojoval na druhou pozici za vedoucího Petra Bílka. Třetí jezdil Pavel Hlaváč, který ovšem vůbec nebyl se svou pozicí spokojen a hned v prvním kole předjel v šikaně Miroslava Sýkoru. Tím ovšem jeho snažení neskončilo a v posledním kole si vychutnal ještě Petra Bílka, kterého srdnatě objel v rychlé levé zatáčce venkem. Zlatý věnec si z Rakouska odvážel tedy Pavel Hlaváč, který po dojetí prohlásil: „Ale jo, jelo se mi dobře, mozek jsem nechal v kastlíku u spolujezdce. Na vodě to ani jinak nejde.“ :o) Stříbrný putoval k Petru Bílkovi, bronz patřil Miroslavu Sýkorovi, bramborovou pozici obsadil Christian Petrakovits, pátý skončil Michal Srb a šestý Gerhard Schermann.
 
Ve dvoulitrech patřilo pole postion Romanu Častoralovi (Opel Astra), vedle něho stál Werner Panhauser (Renault Clio), druhou řadu obsadili otec a syn Novotní (oba Citroën Xsara), v řadě třetí stál Petr Berdych a Stanislav Brunát. Nejlépe odstartoval Roman Častoral, za ním jezdil Pavel Novotný, třetí byl Petr Berdych, čtvrtý Pavel Novotný jr., pátý Stanislav Brunát a šestý Werner Panhauser. Stanislav Brunát v šikaně přetočil Pavla Novotného jr., ale tím zdržel i sebe a zvenku je oba objel Werner Panhauser. První projel cílem Roman Častoral, na druhou pozici se probojoval Petr Berdych, třetí skončil Pavel Novotný, čtvrtý Werner Panhauser, pátý Stanislav Brunát a šestý po i velké stíhací jízdě Pavel Novotný jr.
 
Třetí závod M MČR se jede 25. července na trati v Borovanech nedaleko Českých Budějovic.
 
 
Eva Sýkorová

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose