www.car.cz
 

David Vršecký se vrátil do čela truckerské Evropy
     tisková zpráva


Přestože čtvrtý závod Evropského poháru tahačů ve francouzském Nogaru skončil triumfem německého jezdce Markuse Oestreicha na voze VW, udržel si tým Buggyra první pozici v průběžném pořadí. David Vršecký na ní vystřídal svého stájového druha Ludovica Faura a vede se ziskem 89 bodů. Oestreich s Faurem jsou o dva body za ním, na čtvrté místo klesl vítěz z Misana Albacete na třetí Buggyře.

Ranní warm up, ve kterém zajel David nejrychlejší čas závodního víkendu vůbec naznačoval, že by náš jezdec mohl splnit roli největšího favorita. Optimistické prognózy pak upevnil i start kvalifikace, při kterém se ze druhé řady startující Vršecký přehnal přes Faura. Další průběh kvalifikace však jasně naznačoval, že Markus Oestreich přijel skvěle připraven a kvalifikaci bez problémů vyhrál. „Od pátého z celkového počtu devíti kol jsem měl problémy s pneumatikami,“ říkal Vršecký po příjezdu do depa a pneumatiky, ze kterých skoro čouhaly dráty potvrzovaly jeho slova. „David se chytil na startu skvěle Markuse, skutečně jsem na něj neměl,“ přiznal vzápětí Ludovic Faure.

Stejně jako v kvalifikaci nevyšel Ludovicovi ani start do pohárového závodu. V něm neuhlídal již tradičně dobře startujícího Albaceteho. „Nějak jsem ho neviděl,“ potvrdil Ludovic,„ale řekl jsem si, že se před něj musím v dalším průběhu závodu dostat.“ Své předsevzetí nakonec realizoval i v praxi a přes dočasné opuštění trati si udržel třetí pozici. „Škoda, že pneumatiky fungují podle mých představ pouze první čtvrtinu závodu,“ řekl po dojezdu druhý Vršecký.

„Potom už to není žádná sláva, zatímco Markus je po ohřátí pneumatik prakticky neporazitelný. Navíc neudělal žádnou chybu. Ke konci začalo poprchávat, což ve mně vzbudilo mírnou dávku naděje, vzápětí ale mírný déšť ustal. To už mi bylo jasné, že Oestreich vyhraje. V Nogaru byl prostě neporazitelný. Se svým účinkováním ve Francii jsem ale spokojený. Teď se musím připravit na Nurburgring, kde obhajuji loňské vítězství.“

buggyra

týmové stránky : www.buggyra.com

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose