www.car.cz
 

Pech s Uhlem míří na rallyesprint do Kopné
     tisková zpráva


Po zhruba měsíční přestávce, která uplynula od posledního startu v Českém Krumlově,  zvyšuje EuroOil team obrátky přípravných prací a chystá se na další starty v obou domácích šampionátech. Nejdříve je na řadě start na Mistrovství České republiky v rallyesprintech s centrem ve Slušovicích a s názvem Impromat Rallysprint Kopná.

Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem je po dvou vítězstvích na předchozích rallyesprintech v čele tabulky průběžného pořadí. Na soutěž do Kopné proto odjíždí se slušným bodovým náskokem, který umožňuje různé taktické varianty v samotné rallye.
 
Již se na rallye těšíme, v okolí Zlína má každý závod perfektní diváckou kulisu už od seznamovacích jízd, která vrcholí v samotném závodě a v takovém prostředí je radost závodit. Bude to naše premiéra na této soutěži, ještě nikdy předtím jsme na tomto sprintu nestartovali. Tím máme malinkou nevýhodu oproti posádkám, které zdejší tratě již znají z předchozích ročníků, ovšem podle dostupných informací alespoň některé rychlostní zkoušky tohoto sprintu využívají úseky ze zlínské Barum rally a ty známe dobře.
 
Uvítali jsme také informaci, že se na startu objeví Roman Kresta, který je zde doma. Startovní listina obsahuje řadu dalších posádek s vozy WRC, takže určitě se bude o umístění „na bedně“ svádět tvrdý boj. My máme po dvou odjetých sprintech za cíl zisk titulu mistra. Současně ale start v Kopné bereme jako dobrou přípravu před velmi náročnou Bohemia rally, která nás čeká na začátku července, a která v Mezinárodním mistrovství České republiky v rallye představuje jeden z vrcholů sezóny. Chceme proto využít startu v Kopné také k dolaďování našeho vozu a mé formy.“ říká Václav Pech jun.
 
Ten musel dát konečně za pravdu lékařům a po „závodnicky“ vyléčené angíně před Rallye Český Krumlov, ji nyní za dva týdny pečlivě vyležel a rychle dohání fyzičku.
 
Posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel s vozem Ford Focus WRC bude startovat do soutěže s číslem 2 za domácím Krestou. Start je v sobotu po deváté hodině. Na posádky čeká náročná trať v délce 150 kilometrů během kterých absolvují 8 rychlostních zkoušek a celkové délce 65 kilometrů. Vítěz rallyesprintu bude znám ve večerních hodinách.
 
Jaroslav Štauber
 
Průběžné výsledky MČR ve sprintrallye 2004
 
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Pech Václav jun.
Vojtěch Tomáš
Vojtěch Štěpán
Komárek David
Prokop Martin
Červenka Pavel
EuroOil team
ÖMV rally team
ÖMV rally team
Komvet Racing
Jipocar Racing
Křenek Motorsport
60 b.
43 b.
39 b.
27 b.
19 b.
18 b.
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose