www.car.cz
 

Fiat Group pomáhá obětem čínského zemětřesení
     26.5.2008 08:39 - tisková zpráva


Skupina Fiat zareagovala na nedávné ničivé zemětřesení v Číně okamžitou finanční, technickou a humanitární pomocí. Se souhlasem místních úřadů a dalších organizací, které se spolupodílejí na obnově zemětřesením poničené oblasti, skupina Fiat poskytla částku ve výši 6 miliónů RMB (přibližně 15 000 000 Kč) v hotovosti, vozidlech a materiálu. To vše prostřednictvím svých společností operujících v Číně.

 

IVECO věnovalo jednu ambulanci přes svého společníka Naveco a Saic IVECO darovalo pět výklopných vozidel. Navíc další vozy IVECO byly dány k dispozici úřadům na pomoc obětem katastrofy.

 

Divize CNH se také zapojily do pomoci. Case Construction poskytla čínským vzdušným silám Case 695 bagr vybavený hydraulickým kladivem včetně technické podpory a zaškolení. New Holland Construction věnovala nakladače a New Holland Agricultre traktor.

 

Fiat Powertrain Technologies přispěla osmi generátory.

 

Navíc se chystá aukce Fiatu 500, který pomalovat umělec Roger Pfund,
a v současnosti je k vidění v Today Art Museum v Pekingu. Výtěžek půjde na pomoc obětem zemětřesení.

 

Do pomoci se zapojili i samotní zaměstnanci skupiny Fiat, když uspořádali sbírku na pomoc obětem.

 

S ohledem na devastující následky zemětřesení v provincii Sečuan chce skupina Fiat pomoci ihned a zcela cíleně tak, aby napomohla co nejvíce zmírnit dopady na obyvatelstvo. Skupina chce nabídnout hmatatelnou podporu, neboť na čínském trhu operuje již mnoho desítek let a její aktivity zde zahrnují 20 podniků, společností
a poboček. Fiat začal vyvážet vozy do Číny již na počátku roku 1900 a pokračoval až do roku 1986, kdy se jeho vývozní aktivity rozšířily o místní výrobu. V Číně skupina Fiat začala svou výrobu právě vozy IVECO.

 

 

 

 

 

 

Iveco

Automobilka Iveco navrhuje, vyrábí a prodává širokou řadu lehkých, středních a těžkých užitkových vozů, off-road nákladních vozů, městských i meziměstských autobusů a speciálních vozů určených k hašení požárů, na jízdy mimo cesty a silnice, pro civilní obranu a ochranu obyvatel.

Společnost Iveco zaměstnává 24 500 lidí a provozuje 27 výrobních jednotek
v 16 zemích na světě. Při výrobě svých vozů používá vynikající technologie vyvíjené v 5 výzkumných centrech. Kromě Evropy jsou továrny společnosti také v Číně, Rusku, Turecku, Austrálii, Argentině, Brazílii a Jižní Africe. Technickou podporu kdekoli na světě, kde pracují vozy Iveco, zaručuje více než 4 600 servisních míst ve více než 100 zemích.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Posázáví 2008 a skvělé foto Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose