www.car.cz
 

Kuba Smrž v katarské poušti na 12-té příčce na startovním roštu
     23.2.2008 09:26 - tisková zpráva


O tom, že to rozhodně nebyla a ani v zítřejších dvou sobotních jízdách  nebude, jednoduchá procházka, vypovídá jak pohled do startovní listiny nabité zvučnými jmény, tak i rozestupy, jenž jednotlivé jezdce na gridu dělí. Český jezdec skončil v první kvalifikační den na 16-tém místě a drobné problémy s elektronikou se podepsaly na tom, že mu tak od začátku schází potřebných pár desítek  kilometrů. Navíc tovární týmy tady mají natestováno ještě o „něco  málo“ navíc.
 
S nárazovým větrem a občasným nafoukaným pískem na trati se však musí vypořádat stejně každý po svém. Když Kuba v dnešní druhé ranní kvalifikaci doslova „sundal“ ze svého času skoro 2 vteřiny, vládla v boxu jeho týmu již podstatně větší spokojenost. Když pak učinil v odpoledním Superpoli další důležitý krok a pokořil časem 1.59,984 dvouminutovou hranici, bylo jasné, že se v zemi velbloudů, ropy, šejků a stále větších budov schyluje k velmi zajímavé bitvě o výsledek v Top10.
 
A na to se obecně vzato těší i čím dál více fanoušků WSBK po celém světě a není to rozhodně jen tím, že v jezdeckém poli je 28 jezdců. Jedná se o komplexní krok k větší atraktivitě šampionátu. Například pro ty co by rádi avšak nemůžou závody sledovat na žádné z televizních stanic připravilo vedení FGSportu dostatečnou náhradu na své webové stránce www.worldsbk.com v sekci Superbike TV, navíc zcela zdarma.
 
Je to prozatím jen jeden z mnoha kroků, jak dostat Superbiky všude po světě do stále výraznějšího podvědomí. Zítřejší závody tak budou po dlouhé zimě dozajista skvělým zážitkem, kdy potěšit může českého fanouška i Kuba Smrž svým dobrým výkonem a nakonec i výsledkem.
 
Jakub Smrž:
„Včera jsme ztratili volný trénink kvůli problémům s elektronikou, což nás hodně znevýhodnilo. Navíc hodně jezdců zde testovalo a mají již motorky nastavené. Dneska jsem se konečně v Superpole dostal pod hranici dvou minut a nebýt několika chybiček, byl bych spokojen.
 
Jediné co nás ještě trápí je zvedání předního kola a následná nestabilita motorky. Ale věřím, že se nám to podaří do zítřejšího závodu odstranit. Letos je v Superbicích opravdu velká konkurence a 12. místo je pro začátek slibný úvod sezóny, vzhledem k tomu, že místní trať nepatří zrovna mezi moje nejoblíbenější.“
 
TZ

 
 
Fotogalerie:   Noční 7. Contest FIM Freestyle MX, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose