www.car.cz
 

Norisring je Monakem DTM. Již o víkendu
     tisková zpráva


Jarek Janiš je nadšený nadcházejícím závodem na Norisringu, který slibuje napínavé souboje a obrovský zájem diváků. Jezdec týmu Sonax Dark Dog AMD-Mercedes věří, že se mu bude na městské trati dařit.

Norisring má v kalendáři DTM jedinečnou pozici a fanoušci ho milují. Letošní sezona DTM nabídla velmi vyrovnané souboje a tento víkend by měly být ještě těsnější. Janiš si po posledním závodu užil několika dní volna a také se zúčastnil akcí partnerů. Nyní se nemůže dočkat a očekává fascinující závod.
 
Vše nasvědčuje tomu, že to bude úžasný víkend. Norisring je proslulý skvělou atmosférou a velmi se na něj těším. Myslím, že vzhledem k profilu okruhu uvidíme nejvyrovnanější kvalifikaci i závod sezony. Podle mého názoru by jezdci s loňskými vozy měli mít největší šanci právě na této trati. V kvalifikaci budou minimální rozdíly a v závodu budou hrát zásadní roli zastávky v boxech. Je podstatně jednodušší získat nebo ztratit sekundu při zastávce než na trati,“ říká Janiš.
 
 „Městské okruhy mám rád a obvykle se mi na nich daří, například v Cagliari jsem vyhrál závod evropské série F3000, takže si docela věřím. Bude důležité najít správné nastavení aerodynamiky, protože s nízkým přítlakem jste hodně rychlí na rovinkách, ale ztrácíte v zatáčkách, takže na tom budeme pečlivě pracovat. Kritické bude také brždění, jsem si jistý, že zvláště v kvalifikaci se budou všichni snažit posunout brzdný bod co nejdále. Nicméně přitom musíte mít na paměti, abyste vůz příliš nerozhodili, protože tím ztratíte na výjezdu. Jako vždy odvedeme maximum, celý tým je motivovaný, aby ukázal, čeho je schopen.“
Okruh Norisring leží poblíž fotbalového stadionu přímo ve městě Norimberk. Závodní víkend vždy provází jedinečná atmosféra a obvykle má největší návštěvnost za celou sezonu, loni to bylo 128 000 diváků. Kombinace jedinečné atmosféry a městské tratě vede k tomu, že se trati říká Monako DTM. Letos se očekává nový divácký rekord, jen v předprodeji bylo prodáno 50 000 vstupenek a za celý víkend by se měl celkový počet návštěvníků vyšplhat k číslu 150 000. Paddock je plný nadšených fanoušků a je v něm živo až do pozdních nočních hodin. Samotná trať je nejkratší v celém kalendáři DTM a jde o klasický městský okruh. Vzhledem k délce trati jsou časy velmi vyrovnané a rozhoduje každá tisícina sekundy.
 
Pátý závod DTM 2004 - Norisring

Termín:  25 – 27 červen
Délka okruhu: 2300 metrů
Délka závodu: 72 kol = 165,600 km
Pole position 2003: Bernd Schneider, AMG-Mercedes CLK 48,991
Rekord dráhy DTM (závod): Bernd Schneider, AMG-Mercedes CLK 49,240
Loňský vítěz: Christijan Albers, AMG-Mercedes CLK
 
Časový program
Pátek
09:00-9:15  Roll out
10:30-12:00 Test 1
15:15-16:45  Test 1
Sobota
10:30-11:30  Volný trénink
13:00  Kvalifikace
13:30   Superpole
Neděle
9:10-09:40 Zahřívací trénink
14:00   Start závodu
 
BPA

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose