www.car.cz
 

Václav Pech jun. před rallye Hustopeče ještě plný dojmů z pozlaceného Slovinska
     27.5.2008 22:51 - tisková zpráva


Mezinárodní mistrovství České republiky v rallye se o následujícím víkendu překlopí do své druhé poloviny. Touto soutěží bude Rallye Hustopeče na Jižní Moravě, která je letos premiérově zařazená do nejvyšší ligy dvoudenních soutěží. Euro Oil team měl čtrnáct dní po vyhrané rallye Saturnus ve Slovinské Ljubljani na přípravu soutěžního speciálu Mitsubishi Lancer Evo IX.

„Jsme ještě plni dojmů z vybrané soutěže ve Slovinsku. Posledních 14 dní bylo opravdu náročných, a stále doháním pracovní povinnosti ve firmě. Již v úterý odjíždíme na seznamovací jízdy do Hustopeče. Chtěli bychom zde navázat co nejlepším výsledkem, ale nebude to vůbec jednoduché. Kromě našich tradičních soupeřů se tady objeví Honza Kopecký, a také Jožka Béreš se soutěžními speciály kategorie S2000 “ říká Václav Pech jun.

Václav Pech jun. dosud nikdy na této rallye nestartoval, ale malá zkušenost s tratí zde přeci jen je: „Loni začátkem léta jsem v okolí Hustopečí prožil takový malý trénink. Zúčastnil jsem se tady natáčení filmu „Svatba na bitevním poli“ s Bolkem Polívkou, kam jsem byl přizvaný s tréninkovým autem. Měl jsem za úkol jet na úzké cestě ve vinohradu co nejrychleji a tím vyplašit Bolkovi koně, tak aby z něho spadl.

Scéna se točila samozřejmě několikrát a tak jsem celý den strávil ve vinicích, skamarádil se s Bolkem, panem Somrem a se spoustou dalších herců. Jezdil jsem tam přibližně 300 metrů dlouhý úsek s jednou zatáčkou asi patnáctkrát. A nakonec se vše podařilo, jak jste ve filmu již mohli vidět,“ s úsměvem dodává Václav Pech jun.

Ale zpátky k závodům: „Po Slovinsku se auto celé rozebíralo a kontrolovalo. Opotřebované díly se vyměnily a provedla se důkladná repase. V Hustopečích před soutěží ještě plánujeme krátké doladění, ale až po seznamovacích jízdách, kdy budeme znát charakter rychlostních zkoušek“ komentuje přípravu vozu Václav Pech jun.

Harmonogram rallye Hustopeče je zvláštní tím, že se do první etapy startuje v pátek až za tmy před devátou hodinou. „Zatím jsem ještě nezažil, aby se první etapa startovala už do noci, a jelo se hned za tmy, ale nevidím v tom nic zásadního. Bude to zase zpestření a jistě i zajímavé pro diváky. Podobné změny vítám, vždyť před dvaceti lety bylo běžné závodit celou noc a přestávka byla jen 2 hodiny před druhou etapou“ říká úřadující mistr Václav Pech jun.

Petr Eliáš

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 27.5.2008


 
 
Fotogalerie:   Rallye Posázáví 2008 a skvělé foto Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose