www.car.cz
 

Nové Berlingo získalo 4 hvězdičky v testech Euro NCAP
     29.5.2008 17:21 - tisková zpráva


Nové Berlingo úspěšně absolvovalo testy, které provádí Euro NCAP, a stává se příkladným referenčním vozem na trhu vozů typu ludospace. Díky vyztužené struktuře karosérie a bezpečnostní výbavě totiž vůz získal 4 hvězdičky za ochranu dospělých osob, ale také 4 hvězdičky za ochranu dětí a 2 hvězdičky, pokud jde o ochranu chodců. Takže může na cestu bez obav vyrazit celá rodina.

  

Vysoká úroveň pasivní bezpečnosti

 

Nové Berlingo získalo tyto výsledky v testech Euro NCAP především díky struktuře karosérie, která byla zesílená hlavně na úrovni středového a předního sloupku. Tyto úpravy zajišťují pevnost nutnou k ochraně cestujících a napomáhají optimalizovat absorpci nárazu.

 

Nové Berlingo je rovněž vybaveno celou řadou prvků zajišťujících ochranu posádky za všech okolností. Může být vybaveno až 6 airbagy. Sériově je montován airbag řidiče a spolujezdce. Dále je možné vůz opatřit 2 bočními airbagy a 2 hlavovými airbagy.

 

Nové Berlingo je rovněž vybaveno výškově nastavitelnými bezpečnostními pásy s pyrotechnickým předpínačem a omezovačem tahu, který snižuje tlak na hrudník v případě nárazu. Řidič dostane rovněž varování v případě, že si bezpečnostní pás nezapne. Na zadních sedadlech jsou 3 tříbodové bezpečnostní pásy s navíječem.

 

A konečně je vůz vybaven 3 tříbodovými úchyty Isofix na 2 bočních zadních sedadlech a na sedadle spolujezdce vpředu.

  

Inovativní aktivní bezpečnost

 

Rovněž aktivní bezpečnost je u nového Berlinga nekompromisní, aby se maximálně zabránilo riziku nehody. Berlingo se může pochlubit exemplárními jízdními vlastnostmi. Vůz zaručuje:

-          vynikající držení stopy. Vůz má příkladnou stabilitu, které je dosaženo širším rozchodem a nápravami převzatými z modelu C4 Picasso, jež jsou jasným důkazem know-how Citroënu v oblasti jízdních vlastností, ale také díky většímu rozvoru a patnáctipalcovým (205/65 R15) nebo za příplatek šestnáctipalcovým kolům (216/55 R16).  Navíc je nové Berlingo stejně jako všechny modely značky prodáváno standardně s pneumatikami Michelin, což je další zárukou kvality. Pneumatiky jsou navíc opatřeny systémem detekce poklesu tlaku, který je v tomto segmentu novinkou. K zajištění co nejlepšího ovládání vozidla může být nové Berlingo vybaveno elektronickým stabilizačním systémem ESP spojeným  s protiprokluzovým systémem ASR.

 

-          příkladné brzdění. Nové Berlingo je sériově nabízeno s ABS, rozdělovačem brzdného účinku EBD, brzdovým asistentem pro kritické situace EBA a automatickým rozsvěcováním nouzových výstražných světel v případě prudkého zabrzdění.

 

 

Mimo tyto prvky výbavy ovlivňující jízdní vlastnosti je k dispozici řada moderních účinných pomocníků, které usnadňují ovládání vozu, jako je omezovač rychlosti a tempomat, pomoc při rozjezdu do svahu u vozu vybaveného ESP (hill asistent), nebo automatické rozsvěcování světlometů a zadní parkovací asistent.

 

V centru pozornosti je i bezpečnost dětí, proto je vůz opatřen zrcátkem pro sledování dětí na zadních sedadlech a elektricky ovládanou dětskou pojistkou, která se ovládá z palubní desky.

 

 

S novým Berlingem spojte rodinné s užitečným…

 

Pro více informací:

Martina Bedrnová

PR manager

 


 
 
Fotogalerie:   Jarní Most 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose