www.car.cz
 

Milan Liška pojede poprvé s mladou kočkou...
     tisková zpráva


Milan Liška pojede poprvé s navigátorkou Mynářovou
 
    Plzeňská stáj Klub Fox Racing bude mít ve startovní listině třetího dílu českého mistrovství v rallyespintech trojnásobné zastoupení. Stejně jako ve druhém díle šampionátu budou na startu piloti bratři Milan a Vladimír Liškové a Marcel Tuček. Ovšem Milana Lišku bude poprvé navigovat Petra Mynářová.
 
     Rallyesprint Kopná, který se uskuteční o nastávající sobotě v okolí Slušovic na Zlínsku, totiž neměl Milan Liška původně v letošním sportovním kalendáři. Pro start se rozhodl až v květnu. Jenže to už měl Liškův tradiční spolujezdec Jaroslav Jugas zajištěnou rodinnou dovolenou.
 
     „Proto jsem se dohodl s Petrou Mynářovou, která je také přímo ze Zlína a na rallye to nemá daleko. Není za tím nic dramatického. Jen máme s mechaniky zvláštní starost, jak rozložit hmotnost v podélné osa auta. Petra má pětačtyřicet kilo a já skoro o metrák více,“ usmíval se Milan Liška.
 
     Nově složená posádka se na start postaví a Liškovým tradičním vozem Proton Perth EVO VII skupiny N. Mladší z bratří Liškových Vladimír pojede s automobilem Mitsubishi Lancer EVO VI, se kterým v minulých sezonách startoval domažlický Marcel Tuček. Vůz patří rovněž do skupiny N. Tuček se v Kopné představí stejně jako v Okříškách a v Brně s vozem Toyota Yaris 1.3 ve třídě N1.
 
     Petra Mynářová ale není v plzeňském týmu žádným nováčkem. Byla před dvěma roky coby jezdkyně u prvním startů vozu Toyota Yaris 1.3 připravovaným týmem Klub Fox Racing. Vedle ní usedala jako spolujezdkyně Petra Krestová a poprvé společně absolvovaly Rallye Agropa v západočeském Pačejově.
 
     Zlínsko patří k oblíbeným místům Milana Lišky. Šéf plzeňské stáje tuto oblast označuje kvůli řadě soutěží, které se tady rok co rok konají a mají bezpočet fanoušků, jako „Rallyeland“, tedy region automobilovým soutěžím zaslíbený.
 
     „Vždycky se sem rád vracím. Bude to menší generálka na slavnou Barumku. Ta má sice erzety vedené po jiných silnicích, ale charakterem jsou si velmi podobné – hodně  náročné, je to taková soutěžácká klasika,“ řekl Milan Liška.
      
Pavel Kestler, Klub Fox Racing

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose