www.car.cz
 

Marcela Tučka čeká na Kopné další premiéra s yarisem
     tisková zpráva


  Marcela Tučka čeká další premiérový start v českém mistrovství v rallyesprintech. Prioritní jezdec české Federace automobilového sportu pojede s vozem Toyota Yaris 1.3 plzeňského týmu Klub Fox Racing třetí díl šampionátu Rallyespint Kopná. Na startu tady bude poprvé v kariéře.
 
     Ostřílený soutěžák zná ale Zlínsko, kde se podnik odehraje v sobotu 26. června, jako své boty. Má totiž za sebou bezpočet startů ve slavné Barum rallye či Valašské rallye, které se v okolí Zlína každoročně konají.
 
     „Rallyespint Kopná jsem sice ještě nikdy nejel, ale předpokládám, že tratě rychlostních zkoušek budou složené z úseků, na kterých se v minulosti jela Barumka nebo Valaška. Tedy úzké cesty s poněkud rozbitým asfaltem, samá zatáčka, horizont a okolo cest vysoká tráva. Jak jsem od jezdců zaslechl, prý jsou to části erzet Kašava nebo Držková. Prostě hodně obtížná trať, samá záludnost. A to mám rád,“ uvedl Marcel Tuček. Domažlického pilota bude navigovat tradiční spolujezdec Václav Tesař.
    
Tuček se pomalu ale jistě stává specialistou na nejmenší objemovou třídu N1. Za volantem yarisu si letos v Česku vyzkoušel všechna místa na stupních vítězů. Minulý týden absolvoval rallye ve slovenských Košicích, kde vyhrál „en jedničky“. Pro změnu s fabií.
 
     „Na Kopné bych si rád vítězství zopakoval. Podmínky tady budou podobné tomu, co jsme zažili v květnu Českém Krumlově. A tam jsme vyhráli. Z Košic jsem rozjetý, ale také trochu unavený. Ovšem z toho se vyspím a půjdu po výhře. Ve druhém letošním sprintu v Brně nám utekla v poslední erzetě. Teď si na to dám pozor. Každopádně se těším, až se do Slušovic vydám,“ uvažoval Tuček.
 
     Domažlický pilot měl celý týden napilno, a to jak při podnikání, tak za volantem soutěžní Toyoty Yaris. Nejvíce práce měl ve středu, kdy proháněl yarise po mosteckém autodromu před televizními kamerami.
 
     „Točili jsme srovnávací test mezi sériovým yarisem a naším soutěžním provedením. Nebyla to sice žádná dřina, ale času to zabralo hodně. Jezdili jsme jak po okruhu, tak po pomocných komunikacích autodromu. Výsledek uvidíme v televizi,“ vysvětlil jezdec.
 
tisk info       
Pavel Kestler, Klub Fox Racing

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose