www.car.cz
 

Pech jun. s Uhlem triumfovali v premiérových a vydařených Hustopečích
     1.6.2008 22:56 - tisková zpráva


Velmi cenné vítězství přivezla z jihu Moravy plzeňská posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel, když po dvou dnech těžkého závodu vybojovala podruhé v letošní sezóně absolutní vítězství v Mezinárodním mistrovství České republiky v rallye.

„Máme z prvního místa ohromnou radost. Soutěž v Hustopečích byla velmi náročná hned z několika důvodů a pro nás je velmi důležitý bodový zisk z této rallye. Pořadatelé v Hustopečích zvolili náročnou, ale hezkou trať, kde se střídaly rychlé asfaltové cesty s účelovými silničkami ve vinohradech a spojovacími šotolinovými  úseky,“ říká úřadující Mistr ČR v rallye Václav Pech jun.

Pro nás byla tahle soutěž, která je letos poprvé zařazena do Mezinárodním mistrovství České republiky v rallye, zcela nová a tak jsme  přípravě věnovali víc energie a času, než v ostatních případech. Jsem zvyklý poznamenat si do rozpisu pokud možno co nejvíce detailů, při tréninku jsme s Petrem i několikrát vystoupili z auta a prošli si zarostlou krajnici silnice abychom nepřehlédli nějaký skrytý kámen.

Myslím, že se nám tuhle přípravu povedlo pak v soutěži zúročit. Díky naši mechanikům fungovalo bezchybně i naše soutěžní mitsubishi. Výbornou práci odvedl táta při řízení celého teamu. Ten byl během posledních dvou rychlostek víc nervózní něž my s Petrem, což jsem se dozvěděl ovšem až po závodě od lidí v servisní zóně,“ hodnotí Václav Pech jun.

Ten sváděl neuvěřitelně vyrovnaný souboj s Krestou, když během celé soutěže mezi nimi nebyl větší rozdíl než deset sekund a v cíli pouze 3,2 sekundy hovořících ve prospěch Václava Pecha jun. Celou soutěž provázely tropické teploty, které nyní v ČR panují a ty představovaly další prvek obtížnosti této soutěže.

„Je to nesmírně vyčerpávající soutěžit v autě za takových teplotních podmínek. Je nutné dodržovat optimální pitný režim. My s Petrem jsme spotřebovali každý 8 litrů iontového nápoje za den,“ říká Václav Pech jun. a ještě dodává: ,,Jak jsem již vyprávěl v předešlé tiskové zprávě o natáčení filmu s Bolkem Polívkou SVATBA NA BITEVNÍM POLI, povedlo se nám zde bydlet čirou náhodou ve stejném hotelu, kde tehdy bydlel celý natáčecí štáb i s herci. Všude na stěnách visely fotografie z tohoto filmu a bylo vidět, že majitelé hotelu si přítomnosti filmařů hodně považovali.

K mému velkému překvapení mě nikdo ale jako filmovou hvězdu nevítal, ani kufr neodnesli, ba dokonce mě vůbec nepoznali. A to jsem hrál ve filmu celé čtyři sekundy,“ vypráví s úsměvem Václav Pech jun

Dalším podnikem seriálu Mezinárodním mistrovství České republiky je Horácká rallye v Třebíči, která se jede za tři týdny, a na kterou již nyní v EuroOil teamu začaly probíhat intenzivní přípravy. 

 

Jaroslav Štauber

 

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 1.6.2008


 
 
Fotogalerie:   Hustopeče 2008 - tisková konference s vítězi, foto R. Langer

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose