www.car.cz
 

Karel Jirátko pojede s Jaroslavem Honzíkem
     tisková zpráva


Zkušený navigátor Karel Jirátko se v sobotu poprvé posadí na místo spolujezdce vedle Jaroslava Honzíka, který střídá rallye s okruhy, kde jezdí s Porsche GT 3R slovenského týmu Rudofa Machánka. Na sobotní „Kopné“ pojedou s vozem Mitsubishi Lancer EVO VII zlínského týmu K.I.T. Racing Vlastimila Neumanna, který bude nasazovat vůz mimo jiné pro jednoho z favoritů skupiny N Slováka Tibora Cserhalmiho.
 
Machánkovo porsche
 
Budu závodit a chtěl  bych konečně dojet. Nerad bych udělal stejnou chybu, jako v Okříškách,“ říká před startem  Jaroslav Honzík. Připomeňme, že v březnové úvodní soutěži mistrovství republiky si zpočátku vedl poměrně slušně a jezdil na dohled nejlepších. Pak ovšem následoval nepovedený skok a menší výlet mimo trať, při kterém došlo k poškození podvozku. Honzík sice ještě pokračoval dále, ale nakonec po několika dalších erzetách s neovladatelným vozem před závěrem soutěže odstoupil. Z plánovaného brněnského startu na Autotec rally pak sešlo kvůli termínové kolizi s okruhovým startem.
 
Vedle Honzíka na “Kopné“ poprvé usedne velmi zkušený a také světovými starty v továrním týmu ostřílený spolujezdec - Karel Jirátko. „Poprvé pojedu s profíkem. Dosud jsem ale dělal  rozpis obráceně a po domluvě s Karlem  jsem to předělal. Zatím si to zkouším teoreticky říkat jen při ježdění v běžném provozu, na Kopné to vyzkouším poprvé na ostro. Chci jet tak, abych neudělal ostudu,“ říká pražský jezdec, který se těší i na setkání se svými fandy z Brna. Na Zlínsko se Jaroslav Honzík chce zhruba za dva měsíce opět vrátit, když v plánech startů nechybí ani srpnová Barum rally Zlín.
 
S dalším vozem v barvách týmu Commerz racing pojede stejně jako v Brně Petr Minařík. Vzhledem k víkendové havárii „sedmičky“ na Slovensku to ale bude „šestka“. Honzík pojede s číslem 51 v týmových kostičkovaných barvách.
 
Na jaře navíc Honzík vyrazil do Finska za obchodem, ale v plánu měl také zastávku u Tima Salonena a projednávání jeho letošní účasti na jubilejním X. Pražském rallyesprintu. Kromě Salonena by se na prosincové tečce za tuzemskou soutěžní sezónou mohly objevit i dvě další finské soutěžní hvězdy. Ale na další podrobnosti je ještě čas. Budeme o nich informovat později až bude vše zcela jasné.
 
 

Tisková informace týmu Commerz racing
V Brně 24. června 2004
 
foto z Brna:

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose