www.car.cz
 

Bosiger s Buggyrou ovládl oba sobotní závody v Albacete
     7.6.2008 21:43 - tisková zpráva


Švýcarský jezdec ve službách českého týmu Buggyra International Racing Markus Bosiger vyhrál pohárový závod ve španělském Albacete a poprvé v průběhu této sezóny se dostal do čela šampionátu. David Vršecký dojel po kolizi s Albacetem pátý a patří mu průběžné druhé místo. Jeho ztráta na Bosigera činí sedm bodů.

Start vyšel oběma jezdcům na Buggyrách stejně jako v kvalifikace dokonale, Bosiger s Vršeckým se usadili v čele závodu. Zatímco Markus začal záhy ujíždět zbytku startovního pole, zakousl se do Vršeckého domácí miláček Antonio Albacete. V polovině druhého kola španělský jezdec zaútočil a dostal se po Vršeckého vystřelení z trati na druhé místo.

"Rozhodně nemíním budovat si pověst uplakánka. Pokud chce někdo vidět, jak to skutečně bylo, může se podívat na video," řekl Vršecký, který při Albaceteho útoku přišel o pneumatiku. Záhy se před něj posunuli Belloc s Hahnem. "Levá zadní pneumatika byla prázdná. Do cíle zbývalo jedenáct kol. Dostal jsem příkaz dojet na bodech. S osmi body za páté místo jsem vzhledem k okolnostem maximálně spokojený."

Na rozdíl od kvalifikace jel Markus Bosiger mimořádně dramatický závod. Na vině byl s každým kolem se zhoršující stav pneumatik. Poslední tři kola byla ve znamení Bosigerovy dokonalé defenzívy. "Antonio byl rychlejší, ale já měl pro změnu právo volby stopy. Poslední tři kola jsem ho cítil na zadním nárazníku. Věděl jsem ale, že pokud neudělám chybu, vyhraji. Po dojezdu jsem si ale hodně oddychl. V Albacete jsem vyhrál poprvé, rád bych si to zítra zopakoval."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Eurostroj Schlager Rally Tišnov 2008 pohledem Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose