www.car.cz
 

Jirka Volf (jezdec) má po úspěšné operaci keramickou páteř a již začíná chodit
     9.6.2008 00:18 - tisková zpráva


Jiří Volf2 – páteř mám teď po operaci keramickou

 

Nedobrždění Jiřího Volfa a skok do vinice na rally Hustopeče mělo pro pilota zásadní následky. Jirka byl již v sobotu hospitalizován v Brněnské úrazové nemocnici s podezřením na zranění bederní páteře. Bohužel se potvrdilo podezření lékaře, který Jirku nakládal do sanitky. Rozdrcený 5-tý obratel. Jak nás team informoval, je Jirka po zdařilé pondělní operaci a opět stojí na nohou.

 

Pokud nenastanou žádné komplikace, nebude mít záležitost zásadní následky. Doba léčení pravděpodobně dosáhne až 3 měsíců.  

 
Jirko jaké jsou pocity z Hustopečí a co tvoje páteř, bude to v pořádku ?: No takto jsem si to opravdu nepředstavoval. Začali jsme jak jsem avizoval opatrně, nechtěl jsem pokračovat v crash sérii. Kromě malé krizovky v cíli jedné páteční RZ nebyly žádné problémy a jen dobré časy. V sobotu jsem trochu přidal a RZ 1 jsme zvládli také úplně bez problémů. Na sobotní RZ 2 jsem udělal hodiny a to mě totálně rozhodilo. Začal jsem popotahovat brzdy a dohánět ztrátu.

 

Nedobrzdil jsem z vysoké rychlosti okolo 200km/h do těžkého pravého odbočení a pustil raději auto rovně do plotu. Skok, dopad a následný kotrmelec byl ale tak silný, že mě bolest projela celým tělem. Chtěl jsem auto nastartovat a pokračovat. Poškození auta a bolest to ale nedovolila.

 

Zhruba po 15minutách jsem volal na ředitelství paní Chvojkové, aby mně po uzavření RZ raději poslala sanitku. Můj kamarád a ředitel soutěže Ruda Kouřil, ale okamžitě rozhodl přerušit RZ a sanitku vyslat okamžitě. Což mě v tu chvíli mrzelo kvůli klukům, kteří určitě chtěli dál závodit. Zkrátilo mi to ale čas převozu do nemocnice. Tam ihned konstatovali podezření na frakturu obratle. Byl jsem vyzvednut vzduchově odpruženou sanitkou z Brna a převezen na úrazovku.

 

Po kontrolní CT byla zjištěna složitá fraktura (rozdrcení) obratle L1 – 5tý v oblasti ledvin. V pondělí mě ihned operovali a vložili do zad keramická zpevnění. Po krátkém pobytu na JIP jsem poprvé ve čtvrtek po 6-ti dnech stál na vlastních nohou. Nikdy bych neřekl, že se budu opět učit chodit. Náš sport je nebezpečný, ale toto byla opravdu nešťastná nehoda s vážnými následky pro mne.

 

Po takových výletech se většinou z auta vysedne a život jde dál. Chci poděkovat týmu doktorů v Brněnské úrazovce za velmi profi přístup a všem, kteří mě přišli do nemocnice podpořit nebo podpořili na dálku.“ Líčí situaci Jiří Volf - jezdec.

 

 

VOLF MEDIA SERVICE

www.volfjirka.cz

 

tisková zpráva posádky Jiří Volf – Jiří Volf



 
 
Fotogalerie:   Agrotec New Holland Rally Hustopeče 2008 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose