www.car.cz
 

Vršecký v neděli v Albacete třetí, ale zpět v čele šampionátu!
     9.6.2008 00:28 - tisková zpráva


Vršecký druhý v kvalifikaci, Bosiger nedojel!

Ziskem devíti bodů v kvalifikaci závodu EP tahačů se jezdec týmu Buggyra International Racing Systém David Vršecký posunul do čela truckového šampionátu. Pro Markuse Bosigera skončila kvalifikace po střetu s Bellocem v prvním kole.
David dokázal v osmikolové kvalifikaci zúročit druhý nejrychlejší čas z měřeného tréninku. Po startu svou pozici udržel a po celý průběh kvalifikace se držel v těsném závěsu za Albacetem.

"Jel jsem podle svých nejlepších možností, ale rezervy, byť minimální pochopitelně existují. Díky výrazně chladnějšímu počasí fungují pneumatiky podstatně lépe, než tomu bylo včera," řekl David bezprostředně po dojezdu s tím, že v pohárové jízdě udělá vše pro zopakování svého loňského triumfu. "Závod je hodně dlouhý a Antonio je pod tlakem. Vždyť letos ještě nevyhrál ani jeden pohárový závod. Věřím, že udělá chybu."

Délka závodu bude nepochybně vyhovovat i Markusi Bosigerovi, který bude poprvé v této sezóně startovat z poslední řady. Hned v první zatáčce se totiž střetl s Bellocem, kolizi odnesla pravá přední pneumatika. "Neviděl jsem celou kolizi na videu, proto se k ní nechci vyjadřovat. Do pohárového závodu jdu s cílem vybojovat body. Čím více, tím lépe."

Vršecký v čele šampionátu!

Jezdec týmu Buggyra International Racing Systém David Vršecký se po jednodenní pauze opět probojoval do čela truckového mistrovství Evropy. Stačilo mu k tomu třetí místo v posledním pohárovém závodě ve španělském Albacete. Markus Bosiger dojel po heroickém výkonu osmý, celkově je třetí, když na Vršeckého ztrácí jedenáct bodů.

Pohárový závod byl poznamenán průtrží mračen, která donutila pořadatele ukončit jízdu o tři kola dříve, než bylo původně plánováno. Hned po startu šel do čela Albacete, David si držel druhé místo z kvalifikace před dotírajícím Jochenem Hahnem. "Déšť přišel hodně nečekaně, neměl jsem čas se myšlenkově přeorientovat na mokrý okruh. Ve čtvrtém kole jsem ale Jochenovi odjel a začal uvažovat, že bych mohl znepříjemnit Antoniovi život," potvrdil Vršecký po dojezdu.

Hned v sedmém kole zajel vůbec nejrychlejší čas a přiblížil se Albacetemu na necelou sekundu. Útok se však nekonal, na vině byly Davidovy trojnásobné "hodiny." "Moc jsem chtěl a ono to nějak nevyšlo," komentoval Vršecký svůj výkon poté, co převzal pohár za třetí místo. "Z vedení mám pochopitelně radost, jenom škoda, že není po Jaramě. Tři body náskoku na Antonia nejsou na první pohled nic moc, loni ale rozhodoval o titulu bod."

Aktuální mistr Evropy Markus Bosiger se dokázal po startu z poslední řady probojovat na konečné osmé místo. "Nedá se nic dělat. Sport je mimo jiné taky o prohrách. Jenom k nim nesmí docházet moc často. Doufám, že si spravím chuť v Nogaru."


Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Czech Coal Trophy Most, červen 2008, foto Jana Michlová

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose