www.car.cz
 

Klesnil s Klusem se v Haigo sérii neztratili
     9.6.2008 11:58 - Vladimír Rožánek


Haigo historic nenabízí divákům žádné ohromující rekordy dráhy. Jedná se o sérii, kde startují trochu zapomenuté formule Mondial a Easter, které nebýt těchto závodů, stály by již jistě někde na šrotišti a zbyly po nich jen fotografie. Jenže jejich bývalí piloti si chtěli ještě na stará kolena vyzkoušet, co v nich je, a tak vzniklo Haigo, série pro cestovní a formulové vozy, které absolvují vždy dvě závodní jízdy a dodávají divákům vzpomínky na léta nedávno minulá.

Formulovým vozům dominoval Němec Toni Koitsch s Estonií 25. Jeho formule Mondial upalovala průměrnou rychlostí 143,5Km/h.. Druhý skončil dvaktát Henrik Opitz na stroji ML 89 a třetí místa si z Mostu odvezl Estonec Jaak Kuul na Estonii 21. V první jízdě skončil z našich lépe Klus na šestém místě, Klesnil skončil až jedenáctý. Ovšem druhý závod se mezi našimi jezdci strhnula pravá česká závodní bitva, do které se zapojil i Keilig na Estonii 21. Lépe ze souboje českých barev vyšel Adam Klus s Avií AE, se kterou v minulosti jezdil Václav Lím. Metalex Dana Klesnila jezdil i rychlejší kola, ale nedokázal Kluse nakonec udolat.

V cestovních vozech si z 24 účastníků počínal v prvním závodě Krings na Samaře. K vidění však byly různé konstrukce. Zřejmě tu nejzajímavější představil v Mostě Norbert Haupt. Jednalo se o historický Melkus PT 73. Stáří mu však na jízdních vlastnostech nic neubralo, a tak skončil dokonce na druhém místě. Jinak diváci, kterých se mnoho nenašlo, viděli Trabanty, Lady, Škodu 130RS, ale i Zástavu, nebo Wartburg. V Haigu jezdily dříve i Fordy, BMW, ale tentokrát nepřijely.

Výsledky ADAC Haigo Historic Most:

Cestovní vozy :

1. závod:

M Krings (D) Lada Samara

M. Gesell (D) Lada Samara

M. Thomas (D) Škoda 130RS

2. závod:

M. Gesell (D) Lada Samara

N. Haupt (D) Melkus PT 73

S. Dross (D) Lada 2101

Formulové vozy:

Oba závody:

T. Koitsch (D) Estonia 25

H. Opitz (D) ML 89

J. Kuul (EST) Estonia 21

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Formule a prototypy z D2 a D3 v Mostě © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose