www.car.cz
 

Formulový mišmaš se v Mostě nekonal
     9.6.2008 22:38 - Vladimír Rožánek


I když spojení druhé divize do 2000ccm3 a národní formule NF 1400 by bylo v Mostě nasnadě, tradič český formulový mišmaš se tentokráte nekonal a kaž z divizí odjela 2 samostatné závody.

Formulová divize do 2000ccm3 měla poněkud slabší úcast, protože Rakušané a Poláci jeli jinde. Navíc vrchaři Milan Svoboda a Edita Prášková se soustředili raději na přípravu techniky do dalších vrchařských klání. A tak na startu prvního závodu stál Kostruh s prototypem Norma, Jiří Svoboda s Dallarou, tři formule Renault a dvě formule ADAC BMW junior. Slovinci s formulemi BMW mnoho rachotu neudělali a po nedokončené první jízdě již nestartovali.

V kvalifikaci tentokrát uspěl Kostruh s Normou, ale pokazil start a hodinářská práce mu nakonec přisoudila až čtvrté místo. Jak po závodě poznamenal, prohrál díky vlastním chybám. Jinak se vše v první jízdě točilo okolo formulí Renault, které předvádě skutečně hezké a napínavé souboje. V první jízdě se z vítězství radoval David Palmi, druhý dojel Tlustý a třetí Horák.

Ve druhé jízdě zajel nejlépe Kostruh. Ovšem strkanice po startu napomohla hodně Jiřímu Svobodovi s Dallarou F3. Ten překvapivě dojel druhý, když o 2 sekundy porazil Horáka. Palmi závod nedokončil. Kostruh však, díky malé jezdceké úcasti, pobral v Mostě jen polovič body. Na čele se zatím usadil Tlustý, před Bahraincem Fardanem a třetí příčka patří průběžně Palmimu.

V národní formuli dojely první závod jen čtyři vozy. Motorům viditelně teplo nesvědčilo a odcházely jeden za druhým. Nejvíce z toho vytěžil a první výhru si na své konto připsal Adam Čermák z ASK Formule Havířov. Do cíle dorazili ještě Chabr junior, Spěček z Rokycan a Krakovič.

Druhá jízda už probíhala v lepším světle. Tomáš Chabr si s načnutým předním křídlem rozdal souboj s Loukotou. Třetí místo vybojoval Čermák a s Van Diemenem po Lešínském se mu podařilo překvapit pěkným výsledkem. Jeho stájový kolega Lešínský pak dojel čtvrtý před Procházkou a Chabrem juniorem.

K vidě nebyla původně přihlášená novinka MX 1-11 od Karla Jílka a skokan Janda se také moc nesvezl. Pavel Langer byl po závodě vyloučen za použití cizí pomoci.

Škoda jen, že někdo nezasáhl a divize 2 a 3 před závodem nesloučil. Formulový mišmaš tu již několikrát byl, o bezpečnost jezdců se netřeba obávat. Pokud můžeme porovnávat speciály DTM s Fábií, potom můžeme mezi sebe pustit i formulové vozy do 1400ccm3 a 2000ccm3. Závodníci by tento krok přivítali. Naplně startovní rošt by bavil diváky a zbylo by místo i pro další okruhové série.

Výsledky Divize 3 - Národní formule 1400ccm3:

1. jízda:

A. Čermák - Van Diemen RF-01

T. Chabr ju. - Tomis 99-03

T. Spěček - F99

2. jízda:

T. Chabr - Tomis 99-02

O. Loukota - Van Diemen VDF 07

A. Čermák - Van Diemen RF-01

Výsledky divize 2 - prototypy a formule do 2000ccm3:

1. jízda

D. Palmi - formule Renault

M. Tlustý - formule Renault

J. Horák - formule Renault

2. jízda:

D. Kostruh - Norma M20 Honda CN

J. Svoboda - Dallara STV 302

J. Horák - formule Renault

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Formule a prototypy z D2 a D3 v Mostě © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose